«Το βιβλιοστρατιωτάκι» του Γιώργου Μπουμπούση… στο γραφείο της Κάλλης

«Το βιβλιοστρατιωτάκι» του Γιώργου Μπουμπούση… στο γραφείο της Κάλλης

Τα δώρα μοιράστηκαν, η νέα χρονιά μπήκε και οι παιχνιδοκατασκευαστές τρέχουν να δείξουν τα καινούργια σχέδια παιχνιδιών για τα επόμενα Χριστούγεννα στον κύριο Περιπετειάδη. Θα έπρεπε να είναι πρωτότυπα για να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών!!!

Όπως κι ένα ιδιαίτερο στρατιωτάκι που τράβηξε την προσοχή του κύριου Περιπετειάδη. Πατώντας την σιδερένια καρδιά του αυτό έλεγε με σοβαρότητα:  «Είσαι ο στρατηγός μου. Δώσε εντολή. Ξεκινάμε αποστολή!»

Και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία για «το βιβλιοστρατιωτάκι» του εκπαιδευτικού, παιδοψυχολόγου και συγγραφέα Γιώργου Μπουμπούση, σε εικόνες της εικονογράφου και συγγραφέας  Πέγκυ Φούρκα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Πως γίνετε ένας μικρός σιδερένιος στρατιώτης να ονειρεύεται... να γίνει βιβλίο; Είναι ένα ιδιαίτερο πολεμικό παιχνίδι που αυτή η «σιδερένια» καρδιά του τον κάνει ξεχωριστό!

Το στρατιωτάκι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσει να μείνει πιστό στο αρχικό του όνειρο. Θα τα καταφέρει;

Μια ευαίσθητη, καλογραμμένη και προσεγμένη ιστορία που διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους δύναμη, θάρρος, αποφασιστικότητα, τόλμη,  πίστη και αγάπη για να πετύχουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους, να μην αλλάξουν τα πιστεύω και τα θέλω τους όσα εμπόδια κι αν βρεθούν μπροστά τους.

Τα μηνύματα και τα συναισθήματα πολλά, η πλοκή σε κάνει να δακρύσεις και να καταλήξεις με ένα χαμόγελο πνιγμένο στα δάκρυα για την αγάπη και την πίστη!

Αυτή που είχε και το βιβλιοστρατιωτάκι μας. Μια αγάπη για μια μπαλαρίνα και τα βιβλία φυσικά. Ένα παραμύθι φτιαγμένο από αγάπη…

Εικόνες με έντονα χρώματα, πρόσωπα που αποτυπώνονται τα συναισθήματά τους, ρεαλιστικά δοσμένοι οι χώροι που διαδραματίζεται η ιστορία,  με κάθε λεπτομέρεια και σεβασμό σε αυτό που θέλουν να πουν οι λέξεις μερικές φορές και δεν μπορούν…

135804737 440334237147894 2165583100022462234 n

Περισσότερα για το βιβλίο δες εδώ:

https://aylogyros.blogspot.com/2019/04/blog-post_24.html

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by aylogyorosnews



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35