«21 ήρωες του 1821» των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη… στο γραφείο της Κάλλης

«21 ήρωες του 1821» των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη… στο γραφείο της Κάλλης

Διαβάζοντας κανείς το νέο βιβλίο της σειράς των εκδόσεων Μίνωας ανακαλύπτει πράγματα που ίσως και να μην ξέρει για τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Και ξαφνικά ξεπετάγονται μπροστά σου οι:

Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος, Κωνσταντίνος Κανάρης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Μαντώ Μαυρογένους, Ανδρέας Μιαούλης, Μάρκος Μπότσαρης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Νικηταράς, Γεωργάκης Ολύμπιος, Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄, Πανουργιάς, Δημήτρης Παπανικολής, Εμμανουήλ Παπάς, Παπαφλέσσας, Δημήτρης Πλαπούτας, Κίτσος Τζαβέλας, Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης.

Και αναρωτιέσαι πόσο ξεχωριστοί είναι όλοι αυτοί γιατί ο καθένας του έδωσε το δικό του στίγμα σε αυτόν τον Αγώνα. Άλλοι στα πεδία της μάχης, άλλοι στα σαλόνια της διπλωματίας, άλλοι δίδαξαν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, για να μείνουν αναλλοίωτά  τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Λίγα λόγια για τον κάθε ήρωα, ένα σημαντικό κατόρθωμά του και η προσφορά του στον αγώνα, μια ιστορία όχι τόσο γνωστή,  η ταυτότητά του και χαρακτηριστικά των ηρώων σε ένα βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι αλλά και σε κάθε σχολική βιβλιοθήκη.

Ένα περιεκτικό βιβλίο, πλούσιο σε ιστορικά γεγονότα, με αμεσότητα δοσμένο, χωρίς να κουράζει κρατώντας το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του σε κάτι τόσο σημαντικό για το Ελληνικό Έθνος.

Ανακαλύψτε το πορτρέτο 21 ηρώων του 1821 μέσα από το βιβλίο των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη «21 ήρωες του 1821», σε εικόνες Δημήτρη Ευστρατιάδη, για αναγνώστε  από 8 έως 99 ετών, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Μαντω

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20454-21-iroes-tou-1821-ton-vasili-koutsiari-kai-gianni-diakomanoli-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by aylogyorosnews 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35