«Μυστική αποστολή: Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους» της Μαρίας Δασκαλάκη… στο γραφείο της Κάλλης

«Μυστική αποστολή: Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους» της Μαρίας Δασκαλάκη… στο γραφείο της Κάλλης

Μια καλογραμμένη περιπέτεια, μυστηρίου, με πλούσια ιστορικά στοιχεία μας χαρίζει η Μαρία Δασκαλάκη στο βιβλίο της «Μυστική αποστολή: Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Ένα ταξίδι στην Κρήτη, στην ιστορία της, στην ντοπιολαλιά των κρητικών χωριών, στα ήθη και τα έθιμα, θα κάνει ο μικρός αναγνώστης παρέα με την Άννα, τη Σοφία, την Κλειώ και τον Λευτέρη, την προγιαγιά Δέσποινα, τη γιαγιά Σοφία και τη μαμά Μαρίνα…

Οι δίδυμες Άννα και Σοφία μετακομίζουν με τη  μητέρα τους  στην γενέθλια γη της, τον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου Κρήτης, άλλοτε Κανλί Καστέλι, με αφορμή τη μετάθεση της Μαρίνας.

Εκεί μαζί με τα ξαδέρφια τους σκαλίζοντας τις στάχτες στο τζάκι, αλλά και το παρελθόν της οικογένειας, μαζί με την προγιαγιά Δέσποινα, αναμοχλεύουν την ιστορία του τόπου τους, τριγυρνώντας στην καστροπολιτεία του Τεμένους.

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα μενταγιόν, η παρέμβαση της αυτοκράτειρας Θεοφανώς και του Νικηφόρου Φωκά,  είναι αυτά που θα κάνουν  τα παιδιά να ζήσουν μια αξέχαστη περιπέτεια, γεμάτη ένταση, σασπένς και πολλές ανατροπές.

Το μυστικό της γιαγιάς είναι καλά κρυμμένο και για να το ανακαλύψουν τα παιδιά, αλλά και εσύ που θα διαβάσεις το βιβλίο. Κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν του Ηράκλειου της Κρήτης, στην ιστορία της περιοχής, από το Βυζάντιο, την Ενετοκρατία, την Μικρασιατική καταστροφή, τον δεύτερο παγκόσμιο και τα τελευταία χρόνια της ελληνικής ιστορίας.

Μια πλοκή που δεν κουράζει, παρόλο τις τόσες πολλές πληροφορίες και εναλλαγές, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είσαι έτοιμος να ξεμπερδέψεις αυτό το κουβάρι; Θα καταφέρουν τα παιδία να φέρουν εις πέρας αυτή τη μυστική αποστολή;

Διαβάστε ένα δείγμα εδώ:

https://minoas.gr/PDF/21549_Preview.pdf

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://minoas.gr/product/mystiki-apostoli-ta-kryfa-monopatia-toy-temenoys/

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35