«Μαθηματικά Μυστήρια στην Α’ δημοτικού»… στο γραφείο της Κάλλης

«Μαθηματικά Μυστήρια στην Α’ δημοτικού»… στο γραφείο της Κάλλης

Μόλις τέλειωσαν τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα μικρά μας λαχταρούν να κάνουν βουτιές, να φάνε πολλά παγωτά, να πάνε εκδρομές να ζήσουν νέες και ξεχωριστές εμπειρίες!

Φυσικά δεν θέλουν να ανοίξουν βιβλίο, ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος γι’ αυτά και πρωτόγνωρη… Έχω λοιπόν να σας προτείνω λύση, για να κάνουν μια επανάληψη στα μαθηματικά της χρονιάς που έφυγε…

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού, «Μαθηματικά Μυστήρια στην Α’ δημοτικού» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, που τα παιδιά ακολουθώντας τη Σοφία και τον Ιάσονα στα συναρπαστικά τους ταξίδια, προσφέρουν τη βοήθειά τους στην επίλυση των μυστηρίων, κάνοντας παράλληλα μια μεθοδική και διασκεδαστική επανάληψη στην ύλη της τάξης.

Μυστήρια πράγματα, όλα τα παιδιά λατρεύουν τα μαθηματικά!

Μπορείς να φανταστείς ένα βιβλίο όπου τα μαθηματικά γίνονται παιχνίδι και για να λύσεις τα προβλήματα πρέπει να γίνεις ντετέκτιβ;

Αυτό που φαντάζεσαι υπάρχει στη νέα σειρά βιβλίων «Μαθηματικά Μυστήρια» για την Α΄, Β΄ και Γ΄ δημοτικού, από τους Γιάννη Ζαχαρόπουλο και την Βίκυ Ζωγοπούλου, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και σε εικόνες  της Νικολέττας Φιλιππίδη.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς  τα παιδιά θα γίνουν πραγματικά ντετέκτιβ και μαζί με τους Ιάσονα και τη Σοφία και  τα αγαπημένα τους εντομο-ρομποτάκια Συν και Πλην, που αναλύουν τα δεδομένα και τους βοηθούν να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις, θα ερευνήσουν μυστήρια πράγματα που συμβαίνουν, έχοντας μπροστά τους να λύσουν 5 μυστήρια…

Στο Ζαχαροπλαστείο του κ. Νίκου τα παγωτά ετοιμάζονται κάθε βράδυ και το πρωί έχουν όλα εξαφανιστεί! Στο ζωολογικό πάρκο της πόλης, που μόλις εγκαινιάστηκε, εξαφανίζονται τα προσωπικά πράγματα των επισκεπτών. Στο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Τικτατικός ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι με προορισμό την Αυστραλία, κάποιος όμως από τους εκατοντάδες διάσημους επιβάτες του κάνει παρεμβολές στα συστήματα του πλοίου, με σκοπό να το οδηγήσει στην Ανταρκτική!  Στο βιβλιοπωλείο ένα από τα πιο σπάνια βιβλία εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τα ράφια του βιβλιοπωλείου. Και τέλος στο πασίγνωστο μανάβικο του κ. Λευτέρη που καταφτάνουν πελάτες από παντού εξαφανίζονται μεγάλες ποσότητες φρούτων λίγο μετά που οι προμηθευτές αφήνουν τα προϊόντα.

Μέσα από αυτά τα μυστήρια λοιπόν τα μικρά μας πρωτάκια που τώρα θα πάνε Δευτέρα δημοτικού, ακολουθώντας τα δυο αδέρφια στις περιπέτειές τους, επιλύουν μαζί τα μυστήρια που συναντούν, κάνοντας παράλληλα μία ουσιαστική και διασκεδαστική επανάληψη της χρονιάς που πέρασε.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι πρωτότυπη και αποτελεί από μόνη της μια ειδική κατηγορία στον χώρο των εκπαιδευτικών βιβλίων, καθώς παράλληλα  αποτελεί και μια διαθεματική προσέγγιση που ενισχύει τη λογική, τη φαντασία και την ενσυναίσθηση μέσα από γρίφους και πρωτότυπες ασκήσεις.

Ειλικρινά σας το συστήνω ανεπιφύλαχτα! Έξυπνο, ευρηματικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό, για λάτρεις μεγάλων μυστηρίων… Μετά από αυτό τα παιδιά θα λατρέψουν τα μαθηματικά, θα τα κατανοήσουν και θα είναι έτοιμα για την επόμενη χρονιά χωρίς να έχουν καταλάβει ότι έκαναν επανάληψη!!!

 

μαθ1

Αποκτήστε και δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/9-mathimatika-mystiria-stin-a-dimotikoy-ton-giannis-zaxaropoulos-viky-zogopoylou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35