«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου» του Θάνου Κονδύλη… στο γραφείο της Κάλλης

«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου» του Θάνου Κονδύλη… στο γραφείο της Κάλλης

Ο πολυγραφότατος Θάνος Κονδύλης χαρίζει στους μικρούς αναγνώστες μια καλογραμμένη περιπέτεια γεμάτη σασπένς και ανατροπές.

Η ιστορία εξελίσσεται στην Πέλλα το 334 π.Χ. Στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή πριν από την έναρξη της εκστρατείας του κατά των Περσών.

Δύο δωδεκάχρονοι φίλοι, ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, κατεβαίνουν κρυφά στα υπόγεια του παλατιού,  στο κελάρι του Βασιλιά για να δοκιμάσουν λίγο από το Νέκταρ των Θεών! Όταν ο Κάσσανδρος μπαίνει στο βασιλικό κελάρι, ακούει τυχαία ομιλίες. Κρύβεται και βλέπει δυο άντρες να συνομιλούν σιγανά και ύποπτα…Ένα μυστηριώδες χαρτί εμφανίζεται μέσα από τον χιτώνα του ενός που έκρυβε κάποιο μήνυμα, κάνοντας την ανάσα των δυο φίλων να κοπεί από την αγωνία. Όταν φεύγουν, ο Κάσσανδρος ανακαλύπτει ένα μισοκαμένο μήνυμα που εκείνοι προσπάθησαν, ατυχώς, να καταστρέψουν στο τζάκι του δωματίου.

Και κάπου εδώ ξεκινά η μεγάλη, αλλά και μυστηριώδη περιπέτεια, πολλές πληροφορίες, ιστορικές αναδρομές και λεπτομέρειες στην καθοριστική εξέλιξη των γεγονότων, πολλά πρόσωπα, που οι φίλοι καλούνται να ξεμπερδέψουν απ΄ όλο αυτό.

Το αν θα καταφέρουν  να λύσουν τον γρίφο του χαρτιού, να επιβιώσουν μέσα σ’ όλη αυτή την περιπέτεια- ταξίδι στο χρόνο, το ρόλο που θα παίξει ο Άρπαλος ο κουτσός φίλος του Αλέξανδρου που τον είχε χρίσει θησαυροφύλακά του, θα το μάθεις αν το διαβάσεις…

Αν θες να ζήσεις ένα ταξίδι στο χρόνο,  με κάθε ιστορική λεπτομέρεια, να μάθεις τα μυστικά και τη ζωή του να ζεις σ’ ένα παλάτι, με λεπτομερή σκιαγράφηση χαρακτήρων, γεγονότων και καταστάσεων… τότε έχεις επιλέξει το σωστό βιβλίο.

«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου» του Θάνου Κονδύλη, σε ασπρόμαυρη εικονογράφηση του Θάνου Τσίλη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Ο Θάνος Κονδυλης καταφέρνει να περνά πέρα από τις ιστορικές γνώσεις και πολλά μηνύματα για τις διαπροσωπικές σχέσεις, για τα συναισθήματα και τις ιστορικές εξελίξεις στην ζωή των ανθρώπων.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://aylogyros.blogspot.com/2019/12/blog-post_22.html

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος -Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35