«Γυμνάσιουμ», της Μαριλίτας Χατζημποντόζη

«Γυμνάσιουμ», της Μαριλίτας Χατζημποντόζη

Η ιστορία αυτού του βιβλίου μπορεί να είναι μικρή αλλά μέσα από αυτή ένας γονέας μπορεί να βοηθήσει το παιδί του να πάρει μια ιδέα από το τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Εγώ ως μαθητής γυμνασίου μέσα από αυτό το βιβλίο είδα μια διαφορετική αντίληψη παιδιού για το πώς θα είναι το Γυμνάσιο.

Ο Γιάννης ένα 12 χρόνο παιδί ετοιμάζετε να ζήσει μια πρωτοφανή εμπειρία. Όπως όλοι οι μαθητές, έχει να συναντήσει πολλές αλλαγές οπού κάποιες θα τον μπερδέψουν και άλλες θα του φανούν ενδιαφέρον. Ο Γιάννης στην αρχή δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν διαβάζει, δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και γενικά αρνείται να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του, μέχρι που γνωρίζει την κυρία Μερόπη ή όπως την αποκαλεί κυρία Τσουκνίδα την καλλιτεχνικού του σχολείου και αλλάζουν όλα.

Ο Γιάννης αρχίζει να ασχολείται με τα μαθήματα και να προοδεύει, όπως επίσης αρχίζει μαθήματα κιθάρας για να παίζει σε ένα συγκρότημα το οποίο είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο όμως, σε αυτό το βιβλίο είναι το μήνυμα το οποίο περνά: Να είσαι ο εαυτός σου και να μην ακούς καμία ιστορία ότι το Γυμνάσιο είναι χάλια, ότι θα σου ασκούν bullying επειδή είσαι ο μικρότερος και δεν πρέπει να φοβάσαι να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Τέλος θα πρότεινα αυτό το βιβλίο σε παιδιά τα οποία μετά το τέλος του καλοκαιριού θα πάμε Γυμνάσιο και θέλουν να μάθουν πως είναι τα πράγματα εκεί πέρα, αλλά και να καταλάβουν ότι το Γυμνάσιο δεν είναι κάτι τρομακτικό ή όπως κάποιοι το αποκαλούν « φυλακή»

Παναγιώτης Ανδριάς

By aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35