«Έρωτας σε απόσταση»… στο γραφείο του Παύλου

«Έρωτας σε απόσταση»… στο γραφείο του Παύλου

«Τρεις κόρες, μία μάνα και ένας ιός.

Ένα κρυμμένο γράμμα που ξεθάβει ανείπωτα οικογενειακά μυστικά από σκοτεινές σοφίτες του παρελθόντος.

Η Αλεξάνδρα, η κεντρική ηρωίδα, είναι συγγραφέας. Εμπνέεται το νέο της μυθιστόρημα από τον έρωτά της που εκτυλίσσεται σε απόσταση, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά.

Μέρα με τη μέρα ξεκλειδώνει τη θωρακισμένη καρδιά της, τολμώντας να αφεθεί στην αγάπη. Γιατί τα όνειρα δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα...», διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου και δίχως να το καταλάβουμε, κάναμε μια όμορφη διαδρομή και φτάσουμε στο τέλος, έχοντας αποκομίσει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το νόημα της ζωής και του έρωτα.

Η Αννέτα Μαρκογιαννάκη καταφέρνει να μας κερδίσει μ’ αυτό της το πόνημα, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να έχει άμεση επαφή με τους ήρωες, να ταυτίζεται μαζί τους και να ζει τη μαγεία του έρωτα σε κάθε του έκφανση.

Τίποτα δεν είναι εύκολο σε μια σχέση που αναπτύσσεται και «κινείται» κάτω από κάθε είδους περιοριστικά μέτρα, όπως και τίποτα δεν είναι ικανό να μπλοκάρει τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Ο αναγνώστης γίνεται θεατής στις ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων, αντιλαμβάνεται τις ψυχικές τους ανάγκες και ως «τρίτο μάτι», αισθάνεται το αίσθημα της ελευθερίας να τον πλημμυρίζει, μιας και η αγάπη, είναι ελευθερία.

Τελικά η απόσταση, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στο θέλω και στο πως το διοχετεύω σ’ αυτόν που αγαπώ…

Το αν η λύτρωση θα έρθει και αν οι φόβοι θα εξαφανιστούν, αυτό καλό είναι να το «βιώσετε» μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.  

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20355-erotas-se-apostasi-tis-annetas-markogiannaki-stin-prothiki-tis-avli-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35