«Το κορίτσι της στάχτης»… στο γραφείο του Παύλου

«Το κορίτσι της στάχτης»… στο γραφείο του Παύλου

Μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα που μιλάει για τη συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας, της Βίβιαν Στεφάνου, αλλά και που παράλληλα στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στην ανθρωπότητα για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, είναι τα όσα μας «μαρτυρά» αυτό το βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου.

Ένα βιβλίο συγκλονιστικό που μας καθηλώνει και ευαισθητοποιεί όλα τα «κανάλια» της ψυχής μας, καθώς μέσα από τον πόνο και τις δοκιμασίες ανακαλύπτουμε πόση δύναμη κρύβει μέσα της μια ψυχή που θέλει να ζήσει.

Ο συγγραφέας με τη γραφή του και το ύφος της περιγραφής του που είναι γεμάτο εικόνες και αισθήματα, μας μιλάει για τη νίκη της ζωής, απέναντι στην καταστροφή και για τα όσα είναι ικανή η ψυχή να καταφέρει, όταν υπάρχει θέληση και τόλμη.

Είναι στιγμές που τα μάτια βουρκώνουν διαβάζοντας τα όσα έγιναν το 1943 στα Καλάβρυτα, καθώς η «πένα» του συγγραφέα ζωντανεύει την ιστορία, δίνοντάς μας τη σκληρή εικόνα του πολέμου, με όλα τα επακόλουθα.

Μιλάμε λοιπόν για ένα βιβλίο που όχι απλά αξίζει, αλλά πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους, μιας και τέτοιου είδους συγγράμματα, σπανίζουν στη χώρα μας…

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/22045-to-koritsi-tis-staxtis-tou-meniou-sakellaropoulou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35