«Το τελευταίο φιλί»… στο γραφείο του Παύλου

«Το τελευταίο φιλί»… στο γραφείο του Παύλου

Μια προδοσία στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, μια μεγάλη αδικία, ένας κατ’ εξακολούθηση βιασμός μιας κωφής γυναίκας και, έπειτα από χρόνια, κάποιοι θάνατοι που συνδέονται με αναπάντητα ερωτήματα θα χτίσουν μια ιστορία συνηθισμένη και περίπλοκη, από αυτές που υφαίνει η μοίρα, αδιαφορώντας για τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων… είναι «κομμάτια» των όσων πραγματεύεται αυτό το δημιούργημα του Γιώργου Σ. Πολίτη.

Ένα συγγραφικό δημιούργημα που εύκολα κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει κοινωνικό, μιας και αυτό που «καταγράφει» ο συγγραφέας είναι οι χαρακτήρες των ηρώων, μέσα από μια σειρά γεγονότων, που σου κόβουν την ανάσα.

Μπορεί μερικές φορές διαβάζοντας να λέμε πως περιμένουμε να έρθει το τέλος για να λυτρωθούν οι ήρωες, μπορεί αρκετές φορές να καρτερούμε κάτι ρομαντικό, μπορεί, πολλά μπορεί… αλλά σε τούτο όμως το βιβλίο, τα μπορεί δεν έχουν καμία θέση.

 Το τέλος του κρύβει κάτι το μοναδικό, κάτι το μυστηριακό, που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, άξια των όσων ο συγγραφέας μας προσφέρει μέσα από το κείμενό του.

Το μυστήριο και η αγωνία πάνε αντάμα, όπως μαζί πάνε και οι προβληματισμοί, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, καθώς επίσης και τα ηθικά διδάγματα… δίνοντας μια ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτό το συγκροτημένο και ενδιαφέρον μυθιστόρημα.

Θυμηθείτε, πως δεν θα το αποχωριστείτε εύκολα…    

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/21277-to-teleftaio-fili-tou-giorgou-s-politi-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35