«Οι Εποχές της Καταχνιάς»… στο γραφείο του Παύλου

«Οι Εποχές της Καταχνιάς»… στο γραφείο του Παύλου

«Οι Εποχές της Καταχνιάς» της Ελευθερίας Χατζοπούλου, είναι ένα βιβλίο γεμάτο ιστορία, ένα βιβλίο φόρος τιμής στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους και να βιώσουν το μίσος των «εισβολέων».

Η συγγραφέας μας παρουσιάζει την ιστορία της οικογένειας Αντώνη Καραντρέα περιγράφοντας την κάθε στιγμή όπως ακριβώς την βίωσαν, όπως την έζησαν… από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αληθινές περιγραφές που σοκάρουν είναι κατά κύριο λόγο ο μεγαλύτερος όγκος της αφήγησης, δίχως να λείπουν νότες αισιοδοξίας και ανθρωπιάς, με την αγάπη, τον έρωτα και τη φιλία να καταγράφουν τη δική τους «διαδρομή».

Η συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί είναι μεγαλύτερη, όταν γνωρίζεις πως η ιστορία δεν αναφέρεται και δεν στηρίζεται σε στοιχεία μυθοπλασίας, αλλά σε αληθινά γεγονότα.

Μοιραία λοιπόν οι ήρωες είναι «πρόσωπα» με ολοκληρωμένη συναισθηματική παρουσία, με σκέψεις και ψυχολογικές μεταπτώσεις, που δικαιολογούν στο μέγιστο τις πράξεις τους.

Η σωστή και προσεγμένη δουλειά της Ελευθερίας Χατζοπούλου, τόσο στην περιγραφή, αλλά και στο προφίλ των ηρώων, είναι στοιχεία που δηλώνουν το πόσο η συγγραφέας «δούλεψε» πάνω σ’ αυτά, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει ως λογοτεχνικό δημιούργημα.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένα σπουδαίο πόνημα, ήρθε για ν’ αγαπηθεί και να γράψει τη δική του ιστορία στην κοινωνία των Ελληνικών συγγραμμάτων.

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/21322-oi-epoxes-tis-kataxnias-tis-eleftherias-xatzopoylou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35