«Το καλό μπλε σερβίτσιο»… στο γραφείο του Παύλου

«Το καλό μπλε σερβίτσιο»… στο γραφείο του Παύλου

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από τους ηδονικούς αναστεναγμούς της Σμύρνης πριν από την Καταστροφή, τους ψιθύρους των μυστικών υπηρεσιών που έδρασαν τότε εκεί και τον έρωτα που μπορεί να γεννηθεί από δυο μάτια διαφορετικού χρώματος, έρχεται να μας καθηλώσει και να μας μεταφέρει εκεί που μιλούν μόνο οι ψυχές των πρωταγωνιστών.

Η πλοκή του βιβλίου, μοναδική. Οι περιγραφές γεμάτες εικόνες και συναίσθημα, η γραφή σε συναρπάζει, οι χαρακτήρες σε καθηλώνουν με τις ψυχολογικές περιγραφές που «εντάσσει» η συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου στο κείμενό της και αυτό που μένει να προσθέσω, είναι ο γραπτώς λόγος που πραγματικά σε κερδίσει, καθώς ακολουθεί πιστά τα προστάγματα της εξέλιξης της ιστορίας.

Ένα όμως στοιχείο που εντυπωσιάζει και αξίζει ν’ αναφερθεί, είναι το πώς βλέπουν, αλλά και πως αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα και τις καταστάσεις οι γυναίκες του βιβλίου, με γνώμονα τα βιώματά τους, την ηλικία, μα και την ψυχολογία τους.

Ακόμα, μέσα στις σελίδες του θα συναντήσουμε αρκετά μηνύματα αισιοδοξίας και τρόπους διαφυγής από τον πόνο και τη δυστυχία, όταν τα συναντάμε στη ζωή.   

Αξίζει να διαβαστεί και να προταθεί και σε άλλους αναγνώστες…

 

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/21236-to-kalo-ble-servitsio-tis-ifigeneias-tekou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35