«Ο ξεχωριστός Aργύριος Νατ» στο γραφείο της Κάλλης

«Ο ξεχωριστός Aργύριος Νατ» στο γραφείο της Κάλλης

«Ο ξεχωριστός Aργύριος Νατ» είναι ένας σκίουρος μπλε! Αποφασίζει να μετακομίσει στο δάσος γιατί η θάλασσα του ξεθωριάζει το χρώμα.  Ο σπουργίτης και ο σπίνος παρακολουθούν την είσοδο αυτού του παράξενου επισκέπτη στο δάσος… Ο δήμαρχος Αλκιβιάδης Λουπ τον καλοδέχεται, όμως ο  σπίνος μετέφερε την είδηση σε όλο το δάσος και ο καθένας την ερμηνεύσει όπως αυτός επιθυμεί!!!

Κι έτσι άρχισε να λένε  «το μακρύ και το κοντό» τους.  Μια φήμη όχι και τόσο καλή ξεκίνησε να δημιουργείται γι’ αυτόν τον παράξενο επισκέπτη.

Κουτσομπολιά, λόγια, περιέργεια, χλευασμός, εκφοβισμός, ακραίος μιμητισμός,… Και άλλα  πολλά συμβαίνουν στο δάσος με τον ερχομό του μπλε σκίουρου με τα γυαλιά. Κάποιος πρέπει να επιβάλει την τάξη στο δάσος! Και αυτός δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο που αναλαμβάνει για μια ακόμα φορά δράση…

Μια διασκεδαστική ιστορία που αποτυπώνει την καθημερινή ζωή των παιδιών και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην τόνωση της αυτογνωσίας και την αποφυγή του μιμητισμού.

Το βιβλίο ανήκει στη  σειρά κατανόηση και ανάγνωσης «ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ» για παιδιά 7-8 ετών από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε κείμενο της Γιώτας Φώτου και εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια.

 

Ο ΞΕΧ1

 

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/19889-o-ksexoristos-argyrios-nat-tis-giotas-fotou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος-Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35