«Στις ράγες του μυστηρίου» των Μ.Γκ. Λεονάρντ & Σαμ Σετζμαν... στο γραφείο της Κάλλης

«Στις ράγες του μυστηρίου» των Μ.Γκ. Λεονάρντ & Σαμ Σετζμαν... στο γραφείο της Κάλλης

Τα δυο πρώτα βιβλία της νέας σειράς «Στις ράγες του μυστηρίου»  από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ για παιδιά από 9 ετών ήρθαν στο γραφείο μου. «Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον» & «Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ» των συγγραφέων των best seller Μ.Γκ.  Λεονάρντ & Σαμ Σετζμαν, σε εικονογράφηση Ελίζας Παγκανέλι και μετάφραση Ευγενίας Κολυδά.

ραγες

Μια συναρπαστική περιπέτεια με αγωνία, σασπένς, ανατροπές, μυστήριο, δράση, ατμοσφαιρικά τοπία, καλοδουλεμένοι χαρακτήρες είναι τα βασικά στοιχεία της γραφής των δυο βιβλίων.

Επίσης σημαντικό και καταλυτικό ρόλο παίζει και η ασπρόμαυρη εικονογράφηση των βιβλίων, δίνοντας τους τη δυναμική και την αίγλη των λογοτεχνημάτων της κλασικής λογοτεχνίας.

ραγες1

«Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον»

Ο εντεκάχρονος Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Ναθάνιελ, είναι καλεσμένοι στο τελευταίο ταξίδι του Χάιλαντ Φάλκον, του πιο διάσημου ατμοκίνητου τρένου της Βρετανίας. Το διάσημο βασιλικό τρένο, με τους διακεκριμένους επιβάτες, θα κάνει τον γύρο της Σκοτίας φτάνοντας μέχρι ψηλά στον βορρά, στην όμορφη περιοχή των Χάιλαντς. Ο Χάρισον, αν και αρχικά ήταν αρνητικός, τελικά απολαμβάνει το ταξίδι, εξερευνά τα βαγόνια, σκαρφαλώνει στην οροφή του τρένου, παρακολουθεί τους επιβάτες και κάνει πολλές ζωγραφιές.

Το πρώτο βράδυ ανακαλύπτει κάτω από το τρόλεϊ φαγητού έναν λαθρεπιβάτη. Είναι ένα κορίτσι στην ηλικία του, η Λένι, κόρη του οδηγού. Είναι τέτοια η αγάπη της για τα τρένα που μπήκε στα κρυφά για να ζήσει αυτό το ταξίδι. Όταν όμως ένα πολύτιμο κόσμημα εξαφανίζεται, ο Χάρισον και η Λένι θα βρεθούν στη δίνη μιας μεγάλης έρευνας όπου όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι. Θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο και να πιάσουν τον ένοχο πριν φτάσουν στο τέλος της διαδρομής;

Ψίθυροι στην τραπεζαρία, σημειώσεις στη βιβλιοθήκη, άγνωστοι επιβάτες: ανακαλύψτε τα στοιχεία και βοηθήστε τον Χάρισον και τη Λένι να λύσουν το μυστήριο. Γρήγορη πλοκή και με υπέροχη εικονογράφηση, ένα μαγευτικό ταξίδι με τρένο που θα σας μείνει αξέχαστο!

ραγες2

«Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ»

Ο Χάρισον Μπεκ δέχεται με ενθουσιασμό το δώρο του θείου του, Ναθάνιελ, για τα δωδέκατα γενέθλιά του, που δεν είναι άλλο από ένα ανεπανάληπτο ταξίδι με το τρένο Καλιφόρνια Κόμετ, που κάνει το εμβληματικό δρομολόγιο Σικάγο – Σαν Φρανσίσκο.

Μετά τη συνέντευξη τύπου που δίνει ένας δισεκατομμυριού­χος λάτρης των τρένων στο ιδιωτικό βαγόνι του, η κόρη του εξαφανίζεται. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απαγωγή και ο Χάρισον θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να βρει γρήγορα το κορίτσι και να ξεσκεπάσει τους ενόχους. Αρκούν το θάρρος, η παρατηρητικότητα, τα λεπτομερή σκίτσα που φτιάχνει, καθώς και δύο καινούριοι φίλοι με κλίση στα ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να εξιχνιαστεί το μυστήριο πριν από το τέλος της διαδρομής;

Άμεση επιβίβαση!!!

Κρατάτε το εισιτήριο για μια συναρπαστική σειρά περιπέτειας μυστηρίου… Που αν θες να την αποκτήσεις μπες εδώ:

https://minoas.gr/seira/stis-rages-toy-mystirioy/

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35