«Cuba Libre»… στο γραφείο του Παύλου

«Cuba Libre»… στο γραφείο του Παύλου

Σαν μεθυστικό ποτό έρχεται αυτό το μυθιστόρημα της Νεκταρίας Μαρκάκη, να μας ταξιδέψει σε ονειρεμένες - εξωτικές τοποθεσίες, γεμάτες ερωτισμό και συναισθηματικές «ατασθαλίες»!!!

Μια ιστορία αγάπης, μια δραματική ιστορία που «δύσκολα» μπορείς να την δεχθείς, ένα λογοτεχνικό σύγγραμμα με σύγχρονους προβληματισμούς, που αναζητούν άμεσες απαντήσεις πριν «καταρρεύσουν», μας κάνουν να λυγίσουμε και να δεχθούμε αβίαστα το βαθύ νόημα της ζωής.

Η Νεκταρία, μέσα σε αυτό της το βιβλίο, κινείται με μεγάλη προσοχή ανάμεσα στον ψυχικό κόσμο δύο διαφορετικών ανθρώπων, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σαρκικών και ψυχικών τους πόθους, δίχως να προσπαθεί σε κανένα σημείο της συγγραφική της ροή να δειλιάσει ή να κομπιάσει μπροστά στην αποκάλυψη των γεγονότων.

Τις καυτές ερωτικές νύχτες στην Κούβα, τις διαδέχονται εκείνες οι μοναχικές στιγμές της Μαρίας μέσα από μια σειρά επιστολών, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το πως λειτούργησε αυτή η γυναίκα μπροστά στο δικό της πρόβλημα, που έτυχε να είναι και καθοριστικό.

Όμως κι εκείνος δεν αρκέστηκε στα όσα η μοίρα θέλησε να τον εφοδιάσει. Έδωσε τον δικό του αγώνα, πάλεψε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει και εκεί που αδυνατούμε να «συλλάβουμε» το ποιος θα κινήσει τα νήματα, οι φίλοι έρχονται να παίξουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο, μέσα σε όλη αυτή την καθηλωτική ιστορία.

Δύσκολα βρίσκεις λόγια για να περιγράψεις τις ψυχικές μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωση, όπως και δύσκολα μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύσεις τα πως και τα γιατί της συγγραφικής πλοκής.

Η συγγραφέας ξέρει να βάζει όρια, να θέτει προβληματισμούς και να δίνει απαντήσεις σε ότι μπορεί να «μπλοκάρει» τη δυναμική της «ιστορίας» της…           

Όλα λοιπόν, δεν είναι έρωτας. Είναι αγάπη, είναι πόνος, είναι έντονοι προβληματισμοί, είναι η ίδια η ζωή που σε καλεί να φανείς δυνατός σε κάθε «σενάριο» που εκείνη αποφασίζει να πρωταγωνιστής, είτε ως «διαμεσολαβητής», είτε σαν απλός θεατής.

Εν κατακλείδι, το «Cuba Libre» είναι ένα απίστευτα δυνατό ανάγνωσμα με συγκινητικές ανατροπές… 

 

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/24343-cuba-libre-tis-nektarias-markaki-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35