«Χαμένος παράδεισος»… στο γραφείο του Παύλου

«Χαμένος παράδεισος»… στο γραφείο του Παύλου

Ίσως το πιο συναρπαστικό βιβλίο που έχω διαβάσει και αφορά την καταστροφή της Σμύρνης, μιας και η αφήγηση αγγίζει τα όρια του «μυθιστορήματος», δίχως όμως να κάνει χρήση κανενός στοιχείου από τη γραφή του.

Με μια ουδέτερη ματιά ο συγγραφές Τζάιλς Μίλτον μας παρουσιάζει μέσα από αφηγήσεις και προσωπικές μαρτυρίες, όλα εκείνα που συνέβησαν, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε τα «πάντα» γύρω από εκείνη την μαύρη περίοδο.

Και αν η μεγάλη πυρκαγιά έκαψε την Σμύρνη και κανείς δεν θέλει να θυμάται τα όσο προηγήθηκαν ή ακολούθησαν, ο συγγραφέας τολμά να φέρει στην επιφάνεια, δημιουργώντας εικόνες, όλα εκείνα που του είπαν και τον ευαισθητοποίησαν να γράψει αυτό το βιβλίο που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη, όχι για να την κοσμεί… αλλά για να διαβαστεί απ’ όλη την οικογένεια.

Είναι ένας συγγραφικός πλούτος, είναι ένα δημιούργημα όλων εκείνων που «άφησαν» πίσω την πατρίδα τους… και οι γενιές που τους ακολούθησαν, θέλησαν να τους τιμήσουν… λέγοντας ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/22910-xamenos-paradeisos-tou-tzails-milton-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35