«Ο δικηγόρος» της Φλώρας Τζελέπη, στο γραφείο του Παύλου

«Ο δικηγόρος» της Φλώρας Τζελέπη, στο γραφείο του Παύλου

«Είναι κάποιες διαδρομές που αν τις διαλέξεις δεν υπάρχει επιστροφή», γράφει σε κάποιο σημείο του νέου της βιβλίου η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη και έχω την αίσθηση πως αυτή η πρόταση είναι η καρδιά αυτής της ιστορίας, που πραγματεύεται.

«Ο Δικηγόρος», δίχως άλλο είναι από εκείνα τα βιβλία που γράφονται για να ρίξουν φως σε πολλά σκοτεινά σημεία της κοινωνίας μας, που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή και το νου του αναγνώστη, βοηθώντας τον να «ξεφύγει» από περίεργες καταστάσεις και γεγονότα, καθώς τον ωθεί να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του και να τον απαλλάξει από πιθανά κατάλοιπα του χθες. Του χθες, που δίσταζε να υψώσει… έστω και τον τόνο της φωνής του!

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είναι η αμεσότητα και η ευθύτητα του λόγου που το χαρακτηρίζει, μιας και η συγγραφέας αποφεύγει να μελοδραματοποιήσει τα γεγονότα, δίνοντας παλμό στο κείμενό της, με λιτό και μεστό λόγο.

Καλογραμμένο, πλούσιο σε περιγραφές και παραστάσεις, καταφέρνει να μας «μεταφέρει» στο πεδίο δράσης της ιστορίας, με δυνατές ερμηνείες, σαφής τοποθετήσεις και αποκαλυπτικούς διαλόγους, «αποτυπώνοντας» στο χαρτί με απόλυτη επιτυχία, τα όσα μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος όταν ο πόνος, ο θυμός και η αδικία τον πνίγουν, έτοιμοι να τον «εξαφανίσουν».

Σκληρό για όσους θέλουν να ζουν μέσα στο συννεφάκι τους, αληθινό για όσους λατρεύουν τη ζωή και αναζητούν το δίκαιο και το σωστό.

Όλα υπάρχουν στη ζωή, αρκεί εσείς και γω να γνωρίζουμε πόσο αγαπάμε τη ζωή μας και για πόσο είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να την προστατέψουμε.

 

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θερμαϊκός

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/26171-o-dikigoros-tis-floras-tzelepi-apo-tis-ekdoseis-thermaikos-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35