Superleague: Μόλις 49 Έλληνες βασικοί, σκόραρε ένας! «Ορέ που πάμε;»

Superleague: Μόλις 49 Έλληνες βασικοί, σκόραρε ένας! «Ορέ που πάμε;»

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι Έλληνες παίκτες της Superleague αποτελούν μειονότητα του πρωταθλήματος. Μια ματιά στους παίκτες που αγωνίστηκαν στα ματς της πρεμιέρας έρχεται να αναδείξει του λόγου το αληθές.

Σε σύνολο 154 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν ως βασικοί στις 14 ομάδες της Superleague, Έλληνες ήταν οι μόλις 49, δηλαδή κάτω από το 1/3 και σε ποσοστό 31,8%. Άρα οι ξένοι-βασικοί “έπιασαν” το 70% των “βασικών θέσεων εργασίας” του πρωταθλήματος της χώρας μας.

Στη διάρκεια των αγώνων μπήκαν ως αλλαγή στα οκτώ ματς άλλοι 29 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έστω και ένα λεπτό στα γήπεδα αγωνίστηκαν 217 ποδοσφαιριστές (βασικοί και αλλαγές) εκ των οποίων οι Έλληνες ήταν 78, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό αυξάνεται λίγο στο 35,9% επί του συνόλου των αγωνισθέντων.

Τα ρόστερ των ομάδων που βρέθηκαν στα γήπεδα αποτελούνται από 20 ποδοσφαιριστές, άρα ένα σύνολο 280 παικτών αναγράφηκε στα φύλλα αγώνων των οκτώ αναμετρήσεων. Από τους 280 ποδοσφαιριστές της πρεμιέρας, Έλληνες ήταν οι 118 (40 δεν πήραν χρόνο συμμετοχής) με το ποσοστό να αυξάνεται στο 42,1%.

Δείτε τα στοιχεία που «σοκάρουν», ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35