Πόσο επικίνδυνος οδηγός είσαι; Αυτές είναι οι 6 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις

Πόσο επικίνδυνος οδηγός είσαι; Αυτές είναι οι 6 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις

Παρά τις προσπάθειες της πολιτείας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που αρνούνται να συνδράμουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Είσαι ένας από αυτούς;

Κατά κοινή ομολογία το αυτοκίνητο αποτελεί ένα απαραίτητο «εργαλείο» στην καθημερινότητά μας, για τις μετακινήσεις μας στον χώρο εργασίας, τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, τις διακοπές μας κ.ο.κ.

Στον αντίποδα, το αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί… φονικό, εφόσον πέσει στα χέρια ενός επικίνδυνου οδηγού, δηλαδή εκείνου που όσο κάθεται πίσω από το τιμόνι θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ακολουθούν τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι επικίνδυνος οδηγός

1.       Χρήση κινητού τηλεφώνου

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει εκ των ουκ άνευ στη σύγχρονη ζωή, μιας και φροντίζει για την επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας, την ίδια ώρα που μας παρέχει πρόσβαση στον μαγικό και ατελείωτο κόσμο του διαδικτύου.

Από την άλλη, η χρήση του κατά την οδήγηση μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια, καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα έρευνας που δείχνουν ότι ο μέσος χρόνος απόσπασης που προκαλείται από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο είναι 0,7 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν η ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος είναι τα 60 χλμ./ώρα, τότε επί της ουσίας το αυτοκίνητο πρόκειται να διανύσει μια απόσταση 12 μέτρων σχεδόν… ακυβέρνητο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35