Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια…

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια…

…έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, έλεγε το λαϊκόν άσμα, αλλά στην περίπτωσή μας, η ζημιά έγινε με το «αγόρι» της Βανδή, τον γνωστό «Βόσκαρη» από τις «Άγριες Μέλισσες».

Τον έβγαλαν φωτογραφία να καπνίζει μέσα στο νυχτερινό κέντρο και αυτό στάθηκε αιτία να ξαν’ ανοίξει η ιστορία με το τσιγάρο και τις ελληνικές μαγκιές…

«Δεν καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους», λέει ο νόμος και καλούμαστε να τον εφαρμόσουμε, αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε ένας πολιτισμένος λαός και όχι ουρακοτάγκοι ή ανεγκέφαλοι γκαγκάδες!!!

Από κει και πέρα, ο παραβάτης πρέπει να τιμωρηθεί, να πληρώσει για το λάθος - παράβαση ή αν θέλετε τη «μαγκιά» του, σεβόμενος τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και τους υπόλοιπους… που δεν χρωστάνε τίποτα να ανέχονται την «αφέλειά» του.

Όσο για τον Βασίλη Μπισμπίκη… κατ’ εμέ, έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, να αναγνωρίσει το λάθος του και ως άνθρωπος των τεχνών να στείλει ένα δικό του μήνυμα, να πει δυο κουβέντες που θα λειτουργείσουν σαν «πυροσβέστης» στην όλη εικόνα που έχει δημιουργηθεί.

Γιατί ναι… ο κόσμος θέλει παραδείγματα για ν’ αλλάξει τρόπο σκέψης και να αποβάλει από πάνω του το «σκουτί» της χοντροκομμένης αναισθησίας του.

Όσο τώρα για τις πολιτικές κόντρες και τις σαχλαμαρίστικες τοποθετήσεις κάποιον «φωστήρων» ή κατά φαντασία «ιεροκηρύκων», καλό θα είναι εμείς οι ίδιοι να τις προσπεράσουμε, αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι στους εαυτούς μας.

Μην ξεχνάμε ότι εμείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά μας ισχυροποιούμε ή μηδενίζουμε τον κάθε νόμο.

 

Παύλος Ανδριάς 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35