Τα τρία γουρουνάκια και ο ΕΝΦΙΑΣ, τρομάρα μας...

Τα τρία γουρουνάκια και ο ΕΝΦΙΑΣ, τρομάρα μας...

Τρία γουρουνάκια, τρία αδερφάκια… πήραν την απόφαση να κάνουν νοικοκυριά, μιας και ο παλιόλυκος τους είχε σπάσει τα νεύρα για τα καλά!

«Έχουμε πρόβλημα αδερφάκια κινδυνεύουμε από ασύμμετρες απειλές και πρέπει να θωρακιστούμε, πριν ο στρατηγός άνεμος όπως έλεγε και ο Βύρων, μας τα ρημάξει όλα!»

«Και τι προτείνεις μεγάλε αδερφέ;» τον ρώτησε το μεσαίο γουρουνάκι.

«Να φτιάξουμε από ένα σπίτι ο καθένας μας, να βάλουμε το κεφαλάκι μας κάτω από μια κεραμίδα…» του απάντησε. Μα το τρίτο γουρουνάκι πετάγεται και τον ρωτάει με τη σειρά του.

«Εγώ που θέλω ένα με γουρονοπισίνα και τζακούζι, γίνεται;»

Τα γουρουνάκια έβαλαν τα γέλια, με το μεγαλύτερο να του χαϊδεύει το κεφαλάκι και να τον ορμηνεύει…

«Μέτρον άριστον αδερφέ μου, αν θες να κάνουμε προκοπή».

«Και τι είναι η προκοπή; Δεν την έχω ξανακούσει εδώ στο δάσος της παράκρουσης και της υπερβολής. Είναι καμιά νέα γουρουνόπιτα με νεροκολοκύθα και πίτουρα;» τον ρώτησε με απορία. Το δεύτερο ξεσπάει σε δυνατά γέλια και εκείνο τον στραβοκοίταξε!

«Όχι αδερφέ μου, δεν είναι τροφή. Είναι όμως κάτι, που αν το καταφέρεις, θα έχεις συνέχεια τροφή. Όπως έλεγαν και οι άνθρωποι, όταν είχαν ακόμα μυαλό, των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… αλλά και το ασύλληπτο, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Τώρα, τους βλέπεις πως κατάντησαν. Αξιολύπητοι και μοχθηροί ο ένας απέναντι στον άλλον, με τάσεις αυτοκαταστροφής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Για δες τους προσεκτικά και θα καταλάβεις. Όταν τα είχαν όλα, δεν είχαν μυαλό να τα κρατήσουν! Και τώρα που αρχίζουν να στύβουν την κούτρα τους για να βγουν απ’ την εξαθλίωση, δεν έχουν τίποτα. Γι’ αυτό εμείς, πρέπει τώρα να φτιάξουμε τα σπιτάκια μας, για να βάλουμε αργότερα μέσα τις οικογένειές μας…», του τόνισε και πριν προλάβει εκείνο να του απαντήσει, άπλωσε κάτω στο έδαφος κάτι μεγάλα χαρτιά με σχέδια και κουνώντας το χέρι του, τους έκανε νόημα να πάνε κοντά του.

Τα γουρουνάκια τον πλησίασαν και κάθισαν δίπλα του, ακούγοντας προσεκτικά τα όσα τους έλεγε, μέχρι που η κουβέντα έφτασε στον ΕΝΦΙΑ και στο κατά πόσο έπρεπε να δηλώσουνε τα σπίτια τους στην Εφορία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

(Από την συλλογή χρονογραφημάτων μου: «Φύλλο Συκής»)Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35