Ο εικαστικός Ανέστης Πρωταίος, ανοίγει «Παράθυρο στο Μπλε», καλωσορίζοντας την ελπίδα

Ο εικαστικός Ανέστης Πρωταίος, ανοίγει «Παράθυρο στο Μπλε», καλωσορίζοντας την ελπίδα

Την 1η Δεκεμβρίου 2021 στις 8:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο εικαστικός Ανέστης Πρωταίος, ανοίγει «Παράθυρο στο Μπλε» και καλωσορίζει την ελπίδα, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και του τμήματος Πολιτισμού. 

 

ωπρωταιος2

 

Με οδηγό τον «Άγγελο», με την Ελλάδα να καίγεται τον Αύγουστο, ο Ανέστης Πρωταίος πήρε τα πινέλα του και ξεκίνησε τον δικό του «εικαστικό» αγώνα, πολεμώντας με τα χρώματα και την έμπνευσή του, τον πόνο, τη θλίψη, την απώλεια και την καταστροφή.

Άνοιξε το δικό του «Παράθυρο στο Μπλε», δημιουργώντας έτσι ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο, με όλους εκείνους που έχουν ανάγκη να δουν τη ζωή με άλλο μάτι, που καρτερούν υπομονετικά την επόμενη ημέρα που θα τους ξαναφέρει στη ζωή την ηρεμία, τη γαλήνη και την ατομική ελευθερία κινήσεων.

 

ωπρωταιος4

 

Έτσι, πήρε τα χρώματά του και άρχισε να τ’ απλώνει πάνω στον καμβά, μετατρέποντας το κύμα της θάλασσας σε χαμόγελο, την αλμύρα σε πέπλο προστασίας, το ιώδιο σε γιατρικό, το απαλό αεράκι σε αγγελιοφόρο, τα δέντρα σε φάρους και τα αρώματα της φύσης, σε λόγια αγάπης κι αφοσίωσης… 

Εκεί λοιπόν στη  Φιλυρών, στο εργαστήρι του, καθετί που δημιουργεί, μυρίζει Ελλάδα, μυρίζει ελπίδα, με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού να συνοδεύουν κάθε του δημιουργική έκφραση. 

 

ωπρωταιος3

 

Αν θελήσεις κι εσύ να δεις και ν’ ακούσεις μέσα από το «ανοικτό παράθυρο» όλα εκείνα που θέλουν να μας πουν με τη δική τους «φωνή», τη φωνή των χρωμάτων, αυτά τα εικαστικά δημιουργήματα, από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου, θα είναι στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»… για να μας ταξιδέψουν, με «ξεναγό» μας τον καταξιωμένο ζωγράφο Ανέστη Πρωταίο.

ωπροσκλησηΑνεστη

Παύλος Ανδριάς



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35