Δήμητρα Σωτηριάδου: Η δημοσιογράφος του Mega παράτησε τα πάντα και ζει σε κοντέινερ χωρίς ρεύμα, στο βουνό

Δήμητρα Σωτηριάδου: Η δημοσιογράφος του Mega παράτησε τα πάντα και ζει σε κοντέινερ χωρίς ρεύμα, στο βουνό

Στον Ασώματο Ρεθύμνου, σε ένα οικογενειακό κτήμα, βρίσκεται εδώ και χρόνια η δημοσιογράφος του Μega Δήμητρα Σωτηριάδου. Συνταξιούχος πια, έκανε μια νέα αρχή στη ζωή της, που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά.

Εκεί ζει σε ένα σπίτι-κοντέινερ χωρίς ρεύμα -με φωτοβολταϊκά- καλλιεργώντας την τροφή της, χωρίς τηλεόραση και κυρίως χωρίς τα τρία κινητά που κάποτε χτυπούσαν ασταμάτητα, όπως χαρακτηριστικά είπε στην εκπομπή «Αυτοψία» που τη συνάντησε.

«Εάν κάναμε λήψη βράδυ, θα έβλεπες μόνο αστέρια. Τίποτε άλλο. Και δεν θέλω ούτε φώτα, γι' αυτό και δεν έχω ούτε ΔΕΗ, έχω φωτοβολταϊκά. Δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον. Θα σου πω όμως κάτι, γιατί το ερώτημα όλων είναι πώς είναι δυνατόν μια δημοσιογράφος που ήταν μια ζωή εργασιομανής -από το 1984 μέχρι το 2011- να μένει ξαφνικά και να θέλει ξαφνικά να μείνει μόνη της στον ελαιώνα;», είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Σωτηριάδου και στη συνέχεια εξιστόρησε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που την έκανε να αφήσει την Αθήνα για πάντα πίσω της.

Όπως είπε η ίδια, αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι στον Ασώματο Ρεθύμνου με μια φίλη της το 2004. Το μέρος ήταν ο τόπος καταγωγής της μητέρας της, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Εκεί ένας μπάρμπας τής έδειξε το χωραφάκι της μητέρας της, με τη Δήμητρα Σωτηριάδου να του απαντά «μπάρμπα, εγώ εδώ κάτι θα κάνω κάποια στιγμή». Και η ώρα ήρθε το 2018.

Μαζεύει ελιές, μαθαίνει να φτιάχνει το δικό της λάδι, καλλιεργεί τα δικά της φρούτα και λαχανικά και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά, γιατί για πολλά χρόνια ήταν ακριβώς το αντίθετο.

«Είχα τρία κινητά, θεωρώ ότι έχει καεί ο εγκέφαλος», είπε περιγράφοντας τους ρυθμούς ζωής που είχε ως ρεπόρτερ. Τώρα ζει με ένα καρτοκινητό, χωρίς τηλεόραση, πλένει τα ρούχα της στο χέρι σε ειδική γούρνα και μαγειρεύει σε ξυλόφουρνο.

«Μακάρι να με μιμηθούν, αλλά θέλει τόλμη. Θεωρώ ότι η επαρχία, η περιφέρεια είναι το διαμάντι της Ελλάδας», κατέληξε η Δήμητρα Σωτηριάδου.

Δημοσιογράφος παράτησε την τηλεόραση και ζει σε κοντέινερ στην κορυφή ενός βουνού

Η Δήμητρα Σωτηριάδου αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της στην Αθήνα και να υιοθετήσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στο βουνό.

Ας δούμε το σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=rzZqAJcr8kw 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35