Έρχεται ζεστό χρήμα στις τσέπες μας… από την ΔΕΘ

Έρχεται ζεστό χρήμα στις τσέπες μας… από την ΔΕΘ

Όπως συζητείται στο οικονομικό επιτελείο, στο πρώτο πακέτο μπορεί να περιληφθούν: Μια νέα επιταγή ακρίβειας προς τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά, το Fuel Pass-3 για τους μήνες Οκτώβριο - Δεκέμβριο (ανάλογα και με το πώς θα κινηθούν οι τιμές της βενζίνης), τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς της ενέργειας.

Σημαντικά αυξημένα -σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου- θα είναι τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, για τα οποία πλησιάζει η ώρα των «αποκαλυπτηρίων».

Αισθητά αυξημένη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα, που πλήττει χιλιάδες πολίτες οι οποίοι μένουν εκτός αγοράς εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, άνω των 12 μηνών. Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 2021 η Ελλάδα είχε μακροχρόνια ανεργία στο 52,4%, μειωμένη από το 68% του 2020, αισθητά υψηλότερη όμως από το 37,4% που καταγράφηκε στην Ε.Ε.-27 (αυξημένη σε σχέση με το 29% του 2020).

Η  επιστροφή των αδειούχων από τις καλοκαιρινές διακοπές θα κρίνει την περίοδο των εκπτώσεων, οπότε και οι έμποροι θα κάνουν το τελικό ταμείο. Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που υπήρχαν στις βιτρίνες των περισσότερων καταστημάτων, με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές της χώρας, η εμπορική κίνηση στην αγορά κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων που ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35