Σάλος με το άγαλμα του Δαυίδ που κρατάει όπλο!!! (foto)


Η Ιταλία "αρματώνεται" ενάντια στη διαφήμιση αμερικανικής εταιρίας όπλων, που εικονίζει το περίφημο άγαλμα του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου να κρατάει περήφανα ένα όπλο...



Ο υπουργός πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι (Dario Franceschini), εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη διαφήμιση μιας αμερικανικής εταιρείας όπλων που χρησιμοποίησε το άγαλμα του Μικελάντζελο, Δαυίδ, για τη διαφήμιση των προϊόντων της.

Η διαφήμιση της εταιρείας ArmaLite από το Ιλινόις, προμοτάρει το όπλο AR-50A1 ως ένα «έργο τέχνης» (αξίας 3.000 δολαρίων) και ο Ιταλός υπουργός «βγήκε από τα ρούχα του». Κάλεσε μάλιστα την εταιρία να αποσύρει άμεσα τη διαφήμιση με το διάσημο άγαλμα να κρατάει ένα ένα bolt-action τουφέκι, καθώς η εικόνα δεν είναι μόνο προσβλητική, αλλά και εκτός νόμου. Η ιταλική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει το copyright για την εμπορική χρήση των εικόνων του Δαυίδ.

«Η εικόνα του Δαυίδ οπλισμένου προσβάλει και παραβιάζει τη νομοθεσία. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρείας, έτσι ώστε να αποσύρει άμεσα την καμπάνια της» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.



Ο Άντζελο Ταρτουφέρι (Angelo Tartuferi), διευθυντής της Florence Accademia Gallery, όπου εκτίθεται το άγαλμα από το 1870, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: «Ο νόμος λέει ότι η αισθητική αξία του έργου δεν πρέπει να διαστρεβλώνεται» και πρόσθεσε «Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το κακόγουστο του θέματος, αλλά η χρήση είναι και παράνομη».

Το μαρμάρινο άγαλμα του βιβλικού ήρωα Δαυίδ, που βρίσκεται στην Accademia Gallery στη Φλωρεντία, δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo) ανάμεσα στο 1501 και στο 1504 και θεωρείται ένα αριστούργημα της Αναγέννησης… (e-go)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35