Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, κάνει διάλογο με τον «Υπουργό» Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα…


Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, έχει ανοίξει εδώ και μήνες εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο για τα θέματα του Ελληνικού Κινηματογράφου....

Στο πλαίσια αυτού του διαλόγου , που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε.Σ. συναντήθηκαν με τον Υπουργό Πολιτισμού υπογραμμίζοντας τις θέσεις της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών προς την κατεύθυνση:

1.Να ενισχυθεί  η εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή.

2.Να θεσπισθούν κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και να λειτουργήσουν στην πράξη σωστά τα φορολογικά κίνητρα.

3.Να αναμορφωθεί και να στηριχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

4.Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού κινηματογράφου, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5.Να ενισχυθούν τα υπόλοιπα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, όπως Δράμας-Νέων Δημιουργών, Αρχαίας Ολυμπίας, Χαλκίδας κ.α.,  και

6.Να γίνει ορθολογικότερη χρήση των πόρων για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου.

Με βάση αυτές τις θέσεις η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού για διάλογο, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει καμία υποβάθμιση του ρόλου που διεκδικούν οι δημιουργοί μέσα στο Ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τοπίο, ιδιαίτερα σήμερα, παρά τις όποιες παραφωνίες των τελευταίων ημερών.

Επίσης, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών με ανακοίνωσή της εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την πρόσφατη απαγόρευση της παράστασης του σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτου στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ από τους ηθοποιούς που αυτοδιαχειρίζονται τις δραστηριότητες του ως άνω χώρου.

Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τα καλλιτεχνικά ήθη, πόσο μάλλον όταν αυτές εκπορεύονται από καλλιτέχνες-ηθοποιούς…


(εκ της Γραμματείας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35