Α. Τότσικας: «Είχα πάει στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλία»



Ο Αποστόλης Τότσικας δε δηλώνει πολιτικοποιημένος. Έχει πάψει εδώ και καιρό να πιστεύει στους πολιτικούς και σίγουρα δε δηλώνει επαναστάτης. Παραμένει όμως...


ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν γύρω του και προβληματίζεται.
«Δεν με αφορά κανένας από τους πολιτικούς. Τρώνε ακόμα και σήμερα, δεν έχουν καν την ευθιξία να σταματήσουν, και πετάνε στάχτη στα μάτια του κόσμου μέσω των ΜΜΕ. Μακάρι να τα είχαμε φάει όλοι μαζί όπως είπε ο Πάγκαλος. Τώρα δε θα παραπονιόμασταν, θα ήμασταν ωραίοι και πλούσιοι», λέει.


Πάντως δε θέλει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του επαναστάτη.

«Δεν είμαι επαναστάτης. Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό το πράγμα. Ο άνθρωπος ως ον φάσκει και αντιφάσκει. Δεν μπορώ να πω σε κάποιον ψήφισες αυτό το κόμμα και τώρα το παίζεις αντιεξουσιαστής. Μπορεί να του γύρισε η βίδα και από αντιεξουσιαστής να έγινε ΠΑΣΟΚ ή το αντίθετο. Η ουσία είναι πως περνάει η ζωή του και τι εμπειρίες έχει. Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλο επειδή άλλαξε τη γνώμη του. Όσο μεγαλώνεις, αλλάζεις. Εάν είσαι παγιωμένος σε κάτι κολλάς», τονίζει.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι στο παρελθόν είχε πάει και στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλία.
«Πιο παλιά είχα πάει στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλία. Άλλωστε αυτή η ιστορία κράτησε για πάνω από 20 χρόνια. Για το συγκεκριμένο κτίριο, έχω καταλάβει ότι κάποιος επενδυτής το θέλει, διαφορετικά δε θα επενέβαιναν οι αστυνομικοί», λέει.

Πάντως είναι απαισιόδοξος για το μέλλον.

«Το θέμα είναι οι μονάδες να ενωθούν και να γίνουν ένα. Ότι και να λέμε, εάν ο πλούτος δεν κατανεμηθεί σωστά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Προσωπικά, δεν ξέρω εάν πρέπει να διατηρώ τις ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει. Ο Έλληνας πάντα τα καταφέρνει σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά το θέμα είναι να το θέλει», τονίζει.
Εκείνος πάντως την Ιθάκη του την έχει βρει, αν και δε θέλησε να αποκαλύψει κάτι περισσότερο.

Αυτό που τον απασχολεί τώρα είναι η τέχνη του, με τις φιλοδοξίες του να μην σταματούν πουθενά.

«Δεν υπάρχει ταβάνι στην τέχνη. Δεν μπορείς να πεις αυτό ήταν τελείωσε γιατί τότε σταματάς να μαθαίνεις. Μία φράση που μου αρέσει πολύ είναι: “Νομίζοντας ότι ξέρεις, ξεχνάς να μάθεις”», λέει… (Εγώ weekly- parapolitika)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35