Το κόκκινο κρητικό κρασί το δεύτερο καλύτερο του κόσμου…



Η σημαντική διάκριση για το κόκκινο κρητικό κρασί το οποίο αναδείχτηκε το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο ήρθε από την κορυφαία κριτικό οίνου...


στον κόσμο, Jancis Robinson η οποία παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100 καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κριτικός οίνου δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά και ξεχώρισε το Μιράμπελο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης λόγω των ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά.


Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Robinson "oι ποικιλίες αυτές της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε στο Newsit η χημικός - οινολόγος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμός Πεζών Κρήτης, Κλειώ Γαρυφαλλάκη "η διάκριση των γηγενών ποικιλιών του κρητικου αμπελώνα είναι πολύ σημαντική και χαροποιεί όλους τους αμπελουργούς γιατί οι κόποι και ο αγώνας τόσων χρόνων κερδίζει έδαφος και το κρητικό κρασί καταξιώνεται. Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι οι γηγενείς ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μαντηνάρι πρέπει να τονιστούν περισσότερο καθώς είναι μοναδικές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που αποκτούν επειδή ευδοκιμούν στο ιδιαίτερο κλίμα της Κρήτης.

Αυτές οι δύο ποικιλίες συνεργάζονται πάρα πολύ καλά, δηλαδή δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε μια αναλογία 80% Κοτσιφάλι και 20% Μαντηνάρι. Από τη Μανδηλαριά παίρνουμε κυρίως τον τανικό πλούτο και το χρώμα και το Κοτσιφάλι έρχεται να δώσει χαρακτήρα πιο ισορροπημένο όσον αφορά την οξύτητα και επιπλέον να δώσει και περισσότερο οινόπνευμα. Η σύμπραξη αυτών των δύο ποικιλιών είναι ο ιδανικός συνδυασμός". (newsit)




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35