Greece: An economic Odyssey- Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα


Η σημαία που ανέβασε ο Γλέζος στην Ακρόπολη, αλλά και τα χρέη της Γερμανίας από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, η μοναδική εμφάνιση της Κάλλας στο Ηρώδειο το 1957, η αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η αισιόδοξη ματιά της επιχειρηματικότητας με τα νέα «αστέρια», τα φιλόδοξα προγράμματα για τον πολιτισμό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση αλλά και η Όπερα, που σχεδιάζει ο Ρέντζο Πιάνο για το Ίδρυμα Νιάρχου, είναι μερικές μόνο από τις στιγμές που παρουσιάζει το διεθνές ντοκιμαντέρ με τίτλο «Greece: An economic Odyssey».



Το ντοκυμαντέρ, που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 16 Ιουλίου και ώρα 20:00 σε αποκλειστικότητα από το CNBC Africa, ενώ στην συνέχεια θα αναμεταδοθεί διεθνώς.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τέσσερα μέρη με εκκίνηση από την εποχή του Περικλή, διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία, την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους, την καταστροφή της Σμύρνης, τον εμφύλιο και φτάνει ως το 1974.

Πριν τους τίτλους τέλους, δίνουν ελπίδα άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και του αθλητισμού όπως η Αλεξάνδρα Ασημάκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια του waterpolo.

Το ντοκιμαντέρ πλαισιώθηκε από την μουσική του Μιχάλη Παούρη, βιρτουόζου του μπουζουκιού και από την Inner Ear Records. Την παραγωγή υποστήριξαν το SBC με τεχνικό εξοπλισμό και το STAR CHANNEL με πλάνα αρχείου.

Τα κείμενα και την παρουσίαση υπογράφει η Ειρήνη Νικολοπούλου και την αρχισυνταξία ο Γιάννης Κορωναίος. Ειδικός σύμβουλος της εκπομπής είναι ο Γιώργος Αλίμονος και υπεύθυνος Παραγωγής ο Χρήστος Μπουραντάνης

Πηγή: epikaira



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35