Το καρπούζι γεμάτο με καροτίνη, η οποία βοηθά να διατηρήσουμε...
τη νεανική μας όψη. Μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτουμε το 20% των καθημερινών μας αναγκών που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και τη διατήρηση του κολλαγόνου.· Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου
· Τα καρπούζια είναι πλούσια από λυκοπένιο, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση. Με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λυκοπένιο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού κατά 20%.
· «Το λυκοπένιο βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και μας προστατεύει από ζημιές που προκαλεί η χοληστερόλη στο αίμα», λέει η διατροφολόγος Σαμ Κρίστι.
· Τα φρούτα και λαχανικά με κόκκινη «σάρκα» είναι πλούσια σε αυτό… (freddonews)