Εισιτήριο 9 ευρώ τον μήνα  στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά στη Γερμανία…

Εισιτήριο 9 ευρώ τον μήνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά στη Γερμανία…

Από την 1η Ιουνίου και για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, εκατομμύρια επιβάτες στη Γερμανία θα μπορούν με 9 ευρώ τον μήνα να μετακινούνται σε όλη τη χώρα με λεωφορεία και τρένα. Αυτή είναι μια πρακτική απάντηση στην πρωτοφανή άνοδο των τιμών στα καύσιμα, από μια κυβέρνηση που θέλει να βοηθήσει άμεσα τους πολίτες να αντιμετωπίσουν -έστω και προσωρινά- το τεράστιο ενεργειακό κόστος. Και να μετακινηθούν φθηνά στις δουλειές και στις διακοπές τους. Αφήνοντας το αυτοκίνητο παρκαρισμένο.

Για παράδειγμα μια μηνιαία κάρτα αστικών διαδρομών σε μεγάλες πόλεις στη Γερμανία κοστίζει περίπου από 70 έως 90 ευρώ. Με τη νέα κάρτα των 9 ευρώ, η εξοικονόμηση χρημάτων ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Για όσους όμως, επιμένουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, μειώνεται και ο φόρος στα καύσιμα από τον Ιούνιο έως το τέλος Αυγούστου. Όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αυτό σημαίνει εξοικονόμηση 35,2 λεπτών ανά λίτρο βενζίνης και 16,7 λεπτών ανά λίτρο πετρελαίου.

Τα νέα μέτρα εγκρίθηκαν χθες και από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat) που άνοιξε  τον δρόμο για τη θέσπιση  μηνιαίου εισιτηρίου 9 ευρώ τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η Bundesrat ενέκρινε συνολικά, πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών για τα ομόσπονδα κρατίδια ,ύψους  3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος. Από αυτά, 2,5 δισ. ευρώ προορίζονται για το εισιτήριο των εννέα ευρώ. Το ενιαίο εισιτήριο ισχύει  παντού στις χερσαίες τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες.

«Το εισιτήριο των 9 ευρώ αποτελεί μέρος του κυβερνητικού πακέτου ανακούφισης των πολιτών και ταυτόχρονα έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους οδηγούς να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, απαλλάσσει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν αυτοκίνητο από τις αυξήσεις των τιμών που προέκυψαν από τον πόλεμο της Ουκρανίας», γράφει το Der Spiegel.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35