Δοκιμάστε αυτόν τον ιδιαίτερο, νηστίσιμο μουσακά με την αρωματική γέμιση ντομάτας, μυρωδικών και καρυδόψιχας. Τον τόνο δίνει 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
40' προετοιμασία, 1 ώρα και 15' μαγείρεμα, 1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55'
Υλικά
Μερίδες: 8
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
5 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1,5 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
350 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
350 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη λίγη κανέλα σκόνη
λίγο κύμινο σκόνη
λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι, μαυροπίπερο
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ