Ταξιδεύοντας στο Μπαλί, στο νησί της μαγείας…

Ταξιδεύοντας στο Μπαλί, στο νησί της μαγείας…

Με την άρση των περιορισμών για την καραντίνα, το Μπαλί αποτελεί και πάλι έναν κορυφαίο προορισμό διακοπών στην Ασία. Πλέον, με απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει από τις 7 Μαρτίου, οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα με την άφιξή τους στη χώρα.

Φυσικά, θα πρέπει να έχετε κάνει τουλάχιστον 2 δόσεις εμβολίου και να έχετε αρνητικό τεστ PCR έως και 48 ώρες πριν την αναχώρησή σας.

Οι πόρτες, λοιπόν, έχουν ανοίξει και το Μπαλί σας περιμένει! Δείτε παρακάτω τους κορυφαίους προορισμούς που επιλέξαμε για εσάς.

 

Canggu

1 Canggu

 

Ένα από τα τελειότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στο Μπαλί είναι το Canggu. Με μια χαλαρή ατομόσφαιρα, είναι το ιδανικό μέρος για να δροσιστείτε.

Υπάρχουν υπέροχα εστιατόρια και καφέ, καθώς και μοναδικά σημεία για σέρφινγκ σε παραλίες. Όλα δίπλα στην παραλία, μαζί με τους ντόπιους χωρικούς.

Τα καταλύματα σε αυτήν την περιοχή είναι κυρίως ξενώνες ή ιδιωτικές βίλες διαθέσιμες προς ενοικίαση. Σε αυτή την περιοχή δεν θα βρείτε ξενοδοχεία πέντε αστέρων - κάτι που αποτελεί μέρος της γοητείας του Canggu.

Tip για αγορές: Εάν σας αρέσει να ψωνίζετε, τότε τα ντόπια καταστήματα ρούχων έχουν μεγάλη γκάμα ρούχων σε στυλ boho. Θα εκπλαγείτε από τα ευρήματα που θα εντοπίσετε σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις!

Όσον αφορά τον καφέ, τότε ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε ακόμη περισσότερο! Στο Canggu θεωρούν πολύ σημαντική την ποιότητα του καφέ τους. Μάλιστα, ένα από τα τοπικά καφέ εισάγει μέχρι και γάλα από την Αυστραλία για να βγάλουν σωστά τα latte τους!

Όπου κι αν πάτε μπορείτε να βρείτε υγιεινά νόστιμα φαγητά από όμορφα φρέσκα φρούτα και τοπικά προϊόντα.

Όπως βέβαια και το υπόλοιπο Μπαλί, έτσι και στο Canggu τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Συνεπώς, αν θέλετε να πετύχετε τη φυσική του γοητεία, καλύτερα να μην αναβάλετε τις διακοπές σας για πολύ καιρό ακόμη.

 

Munduk

2 Munduk

 

Αν σας αρέσουν τα αυθεντικά μέρη με φυσικά τοπία, τότε το Munduk είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Μπαλί. Η μικρή πόλη είναι κρυμμένη στα βουνά, φωλιασμένη και καλά κρυμμένη στο δάσος.

Αν σχεδιάζετε τις διακοπές σας από τον προηγούμενο χρόνο, τότε φροντίστε να βρεθείτε εδώ κατά τη διάρκεια του Twin Lake Festival. Είναι ένα πολυήμερο φεστιβάλ με χορό και πολλή μουσική που θα σας μείνει αξέχαστο!

Οι ντόπιοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Αν πάλι δεν καταφέρετε να πετύχετε το φεστιβάλ, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν μερικά απίστευτα μέρη για πεζοπορία, κοντά στον καταρράκτη του Munduk. Ένα αξιοθέατο το οποίο πρέπει να δείτε οπωσδήποτε. Μάλιστα, είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον κεντρικό δρόμο.

 

Ubud

3 Ubud

 

Το Ubud είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στο Μπαλί. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο εκπληκτικά μοναστήρια και ναούς που χρονολογούνται πριν από 400 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Gunung Kawi και Goa Gajah, που βρίσκονται στα ανατολικά και βορειοανατολικά του Ubud.

Αλλά, ακόμα κι αν μείνετε στο κέντρο του Ubud, μπορείτε να επισκεφθείτε μοναδικά κτίρια με εξαιρετική ιστορική αρχιτεκτονική, όπως ο ναός Suraswati.

Για εσάς που λατρεύετε τη φύση, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι το Tegallalang Rice Terraces, στον καταρράκτη Tegenungan ή να επισκεφθείτε το κοντινό Sacred Monkey Forest.

Όσον αφορά το φαγητό, το Ubud έχει πολλά υπέροχα εστιατόρια που προσφέρουν αυθεντικό μπαλινέζικο φαγητό, το οποίο είναι απίστευτα νόστιμο, φρέσκο ​​και υγιεινό!

 

Seminyak

4 Seminyak

 

Το Seminyak, η πιο αριστοκρατική παραλία του Μπαλί - ένα εξαιρετικό μέρος για! Θα πρέπει να γνωρίζετε βέβαια ότι στο Seminyak τα πάντα είναι πολύ πιο ακριβά.

Η περιοχή είναι γεμάτο από πολυτελείς βίλες, ξενοδοχεία, μπουτίκ για ψώνια και υπέροχα εστιατόρια. Αν βρεθείτε εκεί, λοιπόν, φροντίστε να επισκεφθείτε το εστιατόριο στο Double Six Beach.

Όπως και να χει, η παραλία στο Seminyak είναι ένας κορυφαίος προορισμός για να παρακολουθήσεις το ηλιοβασίλεμα απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ και μερικά τάπας, ξαπλωμένος με την άμμο να μπαίνει ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σου.

Και αν ψάχνετε για διάσημα κλαμπ, τότε κατευθυνθείτε σε μέρη όπως το Ku De Ta, το W Hotel ή το Potato Head.

 

Kuta

5 Kuta

 

Η Kuta είναι ένα γοητευτικό μέρος για επίσκεψη στο Μπαλί. Μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε, καθώς είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες.

Η πόλη είναι γεμάτη με ωραία ξενοδοχεία για κάθε είδους τσέπη. Ξενοδοχεία με σπα, από τα πιο πολυτελή μέχρι τα πιο οικονομικά μέρη, εξαιρετικά εστιατόρια, με αξιοπρεπέστατη νυχτερινή ζωή και απίστευτες ευκαιρίες για ψώνια.

Ομολογουμένως, η παραλία εδώ δεν είναι πραγματικά η καλύτερη, καθώς είναι γεμάτη κόσμο – σε αντίθεση με πολλές άλλες ερημικές παραλίες που μπορείτε να βρείτε στο Μπαλί - αλλά τα κύματα είναι εξαιρετικά και επομένως είναι ένα τέλειο μέρος για όσους θέλουν να κάνουν σερφινγκ.

Ωστόσο, αυτό που κάνει την Kuta να αξίζει μια επίσκεψη είναι τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα σε μια εξαιρετική τοποθεσία για να περάσετε μια πρώτη (ή την τελευταία) νύχτα στο νησί.

Πηγή: Gobeawesome



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35