Βίκυ Μπόλοση: «Η λέξη σανίδι για εμένα σημαίνει "ζωή" και η λέξη θεατής "φίλος"…»

Βίκυ Μπόλοση: «Η λέξη σανίδι για εμένα σημαίνει "ζωή" και η λέξη θεατής "φίλος"…»

FB IMG 1634560896104

Κουβέντα στην «αυλή»… με την ηθοποιό Βίκυ Μπόλοση, με αφορμή την συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Άνω Κάτω» στο θέατρο «Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού».

Μιας και σε τούτη τη ζωή, εύκολα έρχονται τα πάνω κάτω, θα ήθελα να πάμε λίγο στο παρελθόν και να σας ρωτήσω, τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Με γοήτευε από μικρό παιδί το να γίνεσαι κάποιος άλλος, να είσαι και να νοιώθεις όπως αυτός ο χαρακτήρας που υποδύεσαι. Επίσης, από νεαρή ηλικία είχα σε υπερθετικό βαθμό το στοιχείο της παρατήρησης. Μου άρεσε -και μου αρέσει- να παρατηρώ τα πάντα, την κάθε παραμικρή λεπτομέρεια, τον κάθε άνθρωπο, το κάθε βλέμμα, την κάθε κίνηση, και ό,τι είναι δυνατό να παρατηρηθεί γενικά. Έτσι, λοιπόν, παρατηρώντας κάποιον άνθρωπο ή κατάσταση, αυξήθηκε έντονα η ενσυναίσθηση μου, με αποτέλεσμα να νιώθω τα συναισθήματα του εκάστοτε ανθρώπου μέσω της γενικής συμπεριφοράς του και όσων αποπνέει. Αυτή η μαγεία, λοιπόν, μεταξύ πολλών άλλων, με ώθησε στο να ασχοληθώ με την υποκριτική. Και να, τώρα να είμαστε εδώ και να μιλάμε για μια ανατρεπτική παράσταση, γεμάτη γέλιο και φοβέρες αλήθειες.

 ανω κατω όλοι

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στο "Άνω Κάτω" και ποιός είναι ο ρόλος σας σε αυτή τη κωμωδία καταστάσεων και γεγονότων;

Συμμετέχω στο "Άνω Κάτω" διότι αποτελείται από αξιόλογους συνεργάτες και συντελεστές, οι οποίοι πέρα από το πόσο άξιοι είναι στη δουλειά τους, είναι και καλόκαρδοι άνθρωποι. Έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Το σενάριο από μόνο του είναι απίστευτα κωμικό, όμορφο και διαχρονικό, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης μας Δημήτρης Μητρόπουλος είναι υπέρμετρα ταλαντούχος. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε θεωρώ πως ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο και αυτή η κωμωδία το προσφέρει σε μεγάλες δόσεις. Υποδύομαι μια κοπέλα, την Ευανθία, κόρη φούρναρη, η οποία έχει μια ανατρεπτική συμπεριφορά, μέσω της οποίας επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα απατούν, ότι επίσης δεν πρέπει να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα για έναν άνθρωπο και να μην βάζουμε ταμπέλες.

 

Θα μπορούσε να είναι μια έκφραση της καθημερινότητάς μας;

Η παράσταση, όπως προείπα, είναι διαχρονική, ταυτίζεται απόλυτα με το σήμερα και θα εξακολουθήσει να ταυτίζεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτό διότι θίγει ζητήματα της καθημερινότητας και θα έλεγα πως είναι σαν να βλέπεις ζωές ανθρώπων μέσα από μια κλειδαρότρυπα. Η παράσταση αυτή είναι ένα δώρο, έχει τόσα κωμικά στοιχεία που σας διαβεβαιώνω ότι όποιος την παρακολουθήσει θα πονέσει το στομάχι του από τα γέλια.

 

Ποιό μήνυμα/κάλεσμα, θα στέλνατε στους υποψήφιους θεατές, για να έρθουν να δουν αυτήν την παράσταση;

Το μήνυμα/κάλεσμα που θα έστελνα στους υποψήφιους θεατές για να έρθουν να δουν την παράσταση είναι: "Έλα να ταυτιστείς μαζί μας, να δεις τη ζωή σου πάνω στο σανίδι με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο".

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας μια καλή παράσταση;

Μια καλή παράσταση, κατ΄ εμέ, πρέπει να περιλαμβάνει δυνατό σενάριο, πειθαρχημένους συντελεστές, αγάπη και μεράκι.

 

Τι σημαίνει η λέξη "σανίδι" για εσάς και τι "θεατής";

Η λέξη σανίδι για εμένα σημαίνει "ζωή" και η λέξη θεατής "φίλος", πολύ καλός φίλος, ο οποίος μου κάνει την τιμή να με επισκεφτεί στο σπίτι μου, να είναι μέρος της ζωής μου.

 

Ποιά είναι η αγαπημένη σας ατάκα;

Η παράστασή μας έχει αμέτρητες ατάκες που αγαπώ, μια εκ των οποίων είναι "ο τίγρης πέθανε", του αγαπητού συνάδελφου Κωνσταντίνου Ραβνιωτόπουλου.

 

Θα σας δούμε και κάπου αλλού φέτος; Ποιά είναι τα άμεσα σχέδια σας;

Όσον αφορά το αν θα με δείτε και κάπου αλλού, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για μια όμορφη συνεργασία, όμως δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη κάτι. Σας περιμένουμε όλους να γίνουμε μαζί "Άνω Κάτω"!!!

 IMG 20211018 153804

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ " ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ" ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ 2016

ΘΕΑΤΡΟ: "Ο ΕΜΙΛ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ" σκην. ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗ, "Θέατρον" Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" 2016-2017.

"Μία μέρα Πρίν" της Ιώς Αρματά σκην. ΤΑΣΣΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑ, "Θεατρο ΠΚ" Νοέμβριος 2020, "Studio Μαυρομιχάλη" Οκτώβριος 2021

"Άνω Κάτω" του Δημήτρη Μητρόπουλου σκην. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, "Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού" Οκτώβριος 2022

ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ: ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ - ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση, ΕΔΩ

 

 Για τον aylogyrosnews και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35