Νικόλας Παπαδάκης: «Η επιστήμη και οι τέχνες συχνά σχολιάζουν για το πως επιδρά το χρήμα στις ανθρώπινες συμπεριφορές»

Νικόλας Παπαδάκης: «Η επιστήμη και οι τέχνες συχνά σχολιάζουν για το πως επιδρά το χρήμα στις ανθρώπινες συμπεριφορές»

Κουβέντα στην «αυλή» μας,  με τον ηθοποιό Νικόλα Παπαδάκη, με αφορμή την συμμετοχή του στην παράσταση «Φίλοι Αθάνατοι» του Αντώνη Καλομοιράκη στο Θέατρο ΝΟΥΣ - Black Box

 

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική και τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Πάντα μου άρεσε να λέω και να ακούω ιστορίες. Μεγάλωσα σε χωριό της Κρήτης. Στρώναμε με άλλα παιδιά στην γειτονιά, πανιά που μαζεύαμε τις ελιές και λέγαμε, αυτό τώρα είναι η θάλασσα ή ένα κάστρο. Παίζαμε με τις ώρες μία παράσταση βγαλμένη από το μυαλό μας. Ανεβάζαμε το έργο μας, στην πλατεία και χρεώναμε 2 ευρώ τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας για να το παρακολουθήσουν. Τώρα που μεγάλωσα, μόλις κατάλαβα ότι στο σανίδι μπορείς να ξαναπαίξεις είπα… ώπα! Εδώ είμαστε πάλι!

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στην παράσταση «Φίλοι Αθάνατοι» του Αντώνη Καλομοιράκη & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή;

Στην περίπτωση αυτή, πήγε το βουνό στον Μωάμεθ. Εμείς σαν ομάδα αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το έργο του Αντώνη Καλομοιράκη βασισμένο πάνω σε διήγημα του Άντων Τσέχωφ. Το έργο είναι εξαιρετικό, ξεκαρδιστικό με σπαρταριστές ατάκες και θεότρελους χαρακτήρες. Νομίζω είναι η χαρά του ηθοποιού να υποδύεται τέτοιου είδους χαρακτήρες. Προσωπικά ενσαρκώνω τον ρόλο του Σμιρνόφ, ενός ατάλαντου Ρώσου ηθοποιού και σκηνοθέτη, με κουτοπόνηρη λογική.

Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι «ήρωες» για να διεκδικήσουν λίγο χρήμα παραπάνω;

Βασικά μέχρι που μπορεί ο καθένας μας να φτάσει για να διεκδικήσει λίγο χρήμα παραπάνω. Η επιστήμη και οι τέχνες συχνά σχολιάζουν για το πως επιδρά το χρήμα στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Υπάρχει και το γνωστό τραγούδι από την ταινία «Καμπαρέ» το «Money makes the world go round» που μόνο ο τίτλος τα λέει όλα. Στην περίπτωση των Φίλων Αθάνατων, οι ήρωες επιστρατεύουν κάθε μέσο που έχουν διαθέσιμο, ακόμα και τον ίδιο τον θάνατο.

 

 

Θα μπορούσαν οι «Φίλοι Αθάνατοι» να έχουν μια συμβουλευτική «επίδραση» στο κοινό;

Οι έννοιες, χρήμα, όνειρα, δύναμη, εξουσία απασχολούν αιώνες την ανθρωπότητα. Ωστόσο η σκηνοθέτις της παράστασης Τερέζα Καζιτόρη, δημιούργησε την παράσταση που δεν «σερβίρει στο πιάτο» μία συμβουλή. Ο θεατής θα πρέπει να το κρίνει και να το δει σαν έργο τέχνης. Μπορεί να ερμηνευθεί με τα πιστεύω του καθενός μας. Πέρα από το γέλιο, προσωπικά θα έλεγα στον θεατή να μπει στην θέση των ηρώων και να αναρωτηθεί πως ο ίδιος θα αντιδρούσε εάν ξαφνικά έβρισκε πάρα πολλά χρήματα.

Ποια ατάκα «λατρέψατε» σ’ αυτό το έργο;

Η ατάκα που λάτρεψα, είναι αστεία και τραγική ταυτόχρονα.
Ο ήρωας του έργου Ποπόφ (Βίκτωρ Κουνδουράκης) εκφράζει στην έναρξη του έργου δυνατά τις σκέψεις του στο κοινό και αναφέρει: «Κατά τ’ άλλα, όλα στη ζωή μου πάνε σταθερά. Σταθερά χάλια!» Νομίζω αυτή η ατάκα συνοψίζει, με πικρό χιούμορ, την κατάσταση του κόσμου στις μέρες μας.

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Εάν θέλετε να απολαύσετε μία κωμωδία γεμάτη φρενίτιδα, σας έχουμε! Το μήνυμα λοιπόν είναι απλό. Ελάτε! (γέλια)

Θα σας δούμε και κάπου αλλού φέτος; Ποια είναι τα «άμεσα» σχέδιά σας;

Προς το παρόν οι «Φίλοι Αθάνατοι» είναι σε προτεραιότητα. Ετοιμάζουμε ήδη περιοδεία της παράστασής μας για το καλοκαίρι και από την νέα σεζόν τον Σεπτέμβριο έχουμε νέες ιστορίες να διηγηθούμε! 

 Poster FASA ΤΕΛΙΚΗ 7.3

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, πατήστε ΕΔΩ  

Για κρατήσεις θέσεων, πατήστε ΕΔΩ 

  

Για τον aylogyros news και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35