Καλλιόπη Βελόνια: «Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε ζωντανούς τους δεσμούς...»

Καλλιόπη Βελόνια: «Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε ζωντανούς τους δεσμούς...»

«Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα της Κάλλης», συντροφιά με την συγγραφέα Καλλιόπη Βελόνια

 

4ΒΕΛΟΝΙΑ

 

Η αθωότητα της ψυχής μας, είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που κάναμε όνειρα, πλάθαμε ιστορίες για το αύριο και γράφαμε τα πάντα στο «Ημερολόγιό» μας και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας στο «Λεύκωμά».

 

Εσείς, είχατε λεύκωμα;

Βεβαίως και είχα λεύκωμα, κι έγραφα ανελλιπώς. Τα έχω ακόμα φυλαγμένα όλα σ' ένα κουτί, στο κουτί των παιδικών αναμνήσεων μου.

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ερώτηση;

Πόσα κιλά είσαι; Χα,χα...

 

Πώς ήταν το παιδικό σας δωμάτιο;

Όχι πολύ κοριτσίστικο. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα απαλά και ρομαντικά χρώματα. Ώσπου, έκανα την κόρη μου.

 

Ποια περιοδικά διαβάζατε;

Ε, ποια άλλα;! Μανίνα και Σούπερ Κατερίνα.

 

Ποιο ήταν το επάγγελμα που θέλατε να κάνετε;

Αυτό που κάνω. Καθηγήτρια αγγλικών. Βέβαια, θα ήθελα να γίνω και μπαλαρίνα, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θέλουν όλα τα κοριτσάκια, οπότε το κατατάσσω στα άπιαστα όνειρα.

 

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που γράψατε;

"Το Μυστικό της Προφητείας". Εκδόθηκε το 2017 από τις εκδόσεις Εντύποις. Είναι μυθιστόρημα φαντασίας και εξελίσσεται στον Ιαπωνικό Μεσαίωνα.

 

1ΒΕΛΟΝΙΑ

 

Θυμάστε την πρώτη παρουσίαση βιβλίου σας;

Ξεχνιούνται αυτά; Ήμουν τόσο συγκινημένη, τόσο συνεπαρμένη από την ανείπωτη ευτυχία του να κρατάς έναν κόσμο, τον δικό σου φανταστικό κόσμο, στα χέρια σου!

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

Το δικό μου.

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ταινία στα εφηβικά σας χρόνια;

Το Dirty Dancing. Από μικρή λάτρευα τον χορό κι έκανα μαθήματα. Λίγο πριν την πανδημία τα σταμάτησα. Ελπίζω σύντομα να τα ξαναρχίσω.

 

Σινεμά ή θέατρο;

Κάποτε αγαπούσα το σινεμά. Τώρα προτιμώ το θέατρο. Αυτή η αμεσότητα με τον θεατή με συγκινεί και με γεμίζει πλέον πιο πολύ.

 

Τηλεόραση παρακολουθούσατε; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας σίριαλ;

Μικρή ναι, έβλεπα. Η αγαπημένη μου σειρά ήταν το Fame και φυσικά παρακολουθούσα σχεδόν όλα τα παιδικά προγράμματα όπως την Κάντυ Κάντυ, τον αστυνόμο Σαΐνη, τα Στρουμφάκια, τους Θάντερκατς και άλλα πολλά.

 

2ΒΕΛΟΝΙΑ  

Αναμνήσεις ή όνειρα; Σε ποιο από τα δύο υπήρχαν περισσότερες αναφορές;

Και τα δυο. Αναμνήσεις από το παρελθόν, όνειρα για το μέλλον. Οι αναμνήσεις έχουν ορίσει αυτό που είμαι και τα όνειρα αυτό που θέλω να γίνω.

 

Ποια ευχή κάνατε, πριν πέσετε για ύπνο;

Να είναι υγιείς όλοι όσοι αγαπώ.

 

Περιγράψτε μας μια όμορφη ιστορία από τα παιδικά σας χρόνια… Την έχετε βάλει σε κάποιο βιβλίο σας;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ιστορία από την παιδική μου ηλικία την οποία να έχω βάλει σε βιβλίο μου. Αυτό που θυμάμαι όμως πιο έντονα και με έχει ορίσει σαν άνθρωπο είναι τα καλοκαίρια μου, τα οποία περνούσα στην Σκόπελο. Παρά το γεγονός ότι διατηρούμε σπίτι στο νησί, για πολλά χρόνια κατασκηνώναμε στον Πάνορμο. Εκεί μεγάλωσα, στην πιο όμορφη παραλία του νησιού, κάτω από τον λαμπερό ήλιο και τον έναστρο ουρανό, μέσα στη θάλασσα και δίπλα στο κύμα. Μόνο κοντά στη θάλασσα ηρεμώ και νιώθω ολόκληρη. Εξακολουθώ να περνώ τα καλοκαίρια μου στο νησί και προσπαθώ, όσο μπορώ, να μυήσω και την κόρη μου στη μαγεία της φύσης. Δυστυχώς τα παιδιά της πόλης, όπως και εμείς πλέον, έχουμε σχεδόν χάσει την επαφή μας με τη μητέρα Γη. Είναι στο χέρι μας λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανούς τους δεσμούς...  

 

3ΒΕΛΟΝΙΑ

 

Ονομάζομαι Καλλιόπη Βελόνια, έχω γεννηθεί στην Αθήνα και κατοικώ στον Πειραιά.

Διδάσκω την αγγλική γλώσσα, γράφω ποίηση, μεταφράζω και διαβάζω ακατάπαυστα. Η συγγραφή και η ανάγνωση είναι ο τρόπος διαφυγής μου από την πεζή πραγματικότητα και η εκτόνωσή μου.

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο μου μυθιστόρημα φαντασίας, «Το Μυστικό της Προφητείας», από τις εκδόσεις Εντύποις, ενώ ποιήματά μου έχουν συμπεριληφθεί στις ποιητικές συλλογές, «Ποιητικές Συμπλεύσεις ΙΙΙ Ρευστά Όρια» (Απρίλιος 2019, εκδόσεις Εντύποις) και «Τολμηροί Στίχοι» (Φεβρουάριος 2020, mystory.gr).

Το δεύτερο μυθιστόρημά μου με τίτλο Άγια Κόλαση κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 

Υπό έκδοση είναι η πρώτη μου προσωπική ποιητική συλλογή με τίτλο Μέθεξις από τις εκδόσεις mystory.gr, καθώς και δύο μεταφράσεις στα αγγλικά, ενός παιδικού μυθιστορήματος κι ενός παραμυθιού ενηλίκων, από τις εκδόσεις Εντύποις.

 (Για τον aylogyros news & την Καλλιόπη Γραμμένου)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35