Κωνσταντίνα Νικολαΐδη: «Η Αγάπη οδηγεί στην προσφορά και η επαναληπτικότητα της προσφοράς, στην Αγάπη», συνέντευξη στον Παύλο Ανδριά

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη: «Η Αγάπη οδηγεί στην προσφορά και η επαναληπτικότητα της προσφοράς, στην Αγάπη», συνέντευξη στον Παύλο Ανδριά

Ένας άνθρωπος που εδώ και χρόνια προσφέρει ξεχωριστό έργο στο χώρο του θεάματος και τις τέχνες, η σκηνοθέτις Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, μας ανοίγει σήμερα την ψυχή της και μας μιλάει για κάτι άλλο που αγγίζει τον ψυχισμό κάθε ανθρώπου που γνωρίζει τη δύναμη της προσφοράς και της ΑΓΑΠΗΣ.  

NIKOLAINTI2

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην ίδρυση του δημοτικού σχολείου Saint Agnes στην Ουγκάντα και ποιος είναι ο σκοπός του;

Το σχολείο ήταν ιδέα του Θοδωρή Λουίμα να ιδρυθεί. Ο Θοδωρής είναι αδερφικός μου φίλος και είναι από την Ουγκάντα. Τον γνώρισα στα Special Olympics το 2011 που έγιναν στην Αθήνα. Τότε φοιτούσε με υποτροφία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών κι έτσι μοιράστηκε μαζί μου το όνειρό του. Κατευθείαν έγινα μέρος του και ξεκινήσαμε μαζί την κοινή μας πορεία ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ορφανά παιδιά της Ουγκάντα.

Ήταν εύκολη η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος;

Κάθε υλοποίηση κάποιου εγχειρήματος είναι εύκολη και δύσκολη. Αναλόγως από ποια οπτική γωνία το βλέπεις. Στα εύκολα χαμογελούσαμε και στα δύσκολα βάζαμε το μυαλό μας να σκεφτεί λύσεις ώστε να ανθίσει όλο αυτό όσο πιο όμορφα γίνεται. Τώρα, 10 χρόνια σχεδόν μετά, η οικογένεια της A PRIORI όλο και μεγαλώνει και το έργο μας χαρίζει χαμόγελα σ’ αυτά τα παιδιά μας. Ευλογία!

Τι είναι αυτό που έχουν ανάγκη αυτά τα παιδιά και ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους;

Οι συνθήκες στην Ουγκάντα -όπως και στις περισσότερες χώρες της Αφρικής- είναι δύσκολες. Όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα εδώ, δεν συγκρίνεται με την κατάσταση εκεί. Οπότε, οι συνθήκες διαβίωσης και των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, είναι σκληρές. Παρ’ όλα αυτά, έχουν καταφέρει κάτι. Κι ειν’ αυτό το «κάτι», από το οποίο εμείς όλο και απομακρυνόμαστε. Ποιο είναι αυτό το κάτι; Ζουν τη στιγμή, αγκαλιάζουν όσα έχουν και λένε «Δόξα Τω Θεώ!». Για μένα αυτά είναι πράγματα να ζηλέψω. Όλα τα υπόλοιπα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό το μεγαλείο.

Ποια ήταν η πρώτη τους αντίδραση, όταν «μπήκαν» στην αγκαλιά του Saint Agnes Primary School;

Χαμόγελα, αγκαλιές και πολλά «ευχαριστώ». Αυτά τα απλά και σημαντικά.

Πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει και να στηρίξει αυτή σας τη δράση;

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει τη δράση μας, η οποία γίνεται με τα πιο αγνά κίνητρα, μπορεί να γίνει ανάδοχος γονέας ενός ή και περισσότερων ορφανών, παιδιών μόνο με 80 ευρώ τον χρόνο ανά παιδί. Στη συνέχεια μας ενημερώνει και του στέλνουμε το πιστοποιητικό, φωτογραφία και τα στοιχεία του παιδιού του. Αλλιώς, μπορεί να κάνει μια δωρεά για τις ανάγκες του σχολείου μας. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μας και τη διαδικασία βρίσκονται εδώ: https://a-priori.gr/charity-uganda/ και στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/aprioriuganda/

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A PRIORI ACCOUNT: 6759-116371-446 IBAN: GR30 0171 7590 0067 5911 6371 446

NIKOLAINTI3

Τελικά στην αγάπη και την προσφορά, υπάρχουν σύνορα;

Η Αγάπη είναι έννοια συμπαντική. Είναι ανεξάντλητη και απεριόριστη. Δεν έχει σύνορα. Η Αγάπη οδηγεί στην προσφορά και η επαναληπτικότητα της προσφοράς στην Αγάπη. Όποια αφετηρία και να διαλέξουμε, το μονοπάτι οδηγεί στον Ουρανό κι εκεί δεν υπάρχουν σύνορα.

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά) 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35