Περικλής Κασσανδρινός: «Οι άνθρωποι πάντα έχουν τον πρώτο λόγο στην ζωή μου», συνέντευξη στον Παύλο Ανδριά

Περικλής Κασσανδρινός: «Οι άνθρωποι πάντα έχουν τον πρώτο λόγο στην ζωή μου», συνέντευξη στον Παύλο Ανδριά

Ένας ηθοποιός που ξεχωρίζει για το ήθος και τον επαγγελματισμό του, ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να «δοκιμάσει» την τύχη του και να κυνηγήσει το όνειρό του, μας μίλησε για την απόφασή του να φύγει στο εξωτερικό, αλλά και για τη μεγάλη αγάπη του, την υποκριτική…

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Η μεγάλη οθόνη με γοήτευσε από την παιδική μου ηλικία… Θα έλεγα την ερωτεύτηκα! Παρά τα σταυροδρόμια που συνάντησα στην πορεία, η θέα της τέχνης με κέρδισε.

 

Ποιες είναι εκείνες οι στιγμές της μέχρι τώρα πορείας σας, που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη σας & ποιοι άνθρωποι στάθηκαν στο πλάϊ σας;

Οι στιγμές είναι άπειρες… Τα σεμινάρια στο Los Angeles όπως και η ενεργή συμμετοχή μου τα τρία τελευταία χρόνια στα θεατρικά δρώμενα της Νέας Υόρκης με έχουν βοηθήσει να εξελιχθώ σε καλύτερο άνθρωπο και ηθοποιό. Οι άνθρωποι πάντα έχουν τον πρώτο λόγο στην ζωή μου. Νιώθω τυχερός κι ευχαριστώ τους συνεργάτες και τους συναδέλφους μου στην μέχρι τώρα πορεία μου και φυσικά τους δικούς μου ανθρώπους.

 

Η απόφαση να φύγετε από την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα μιας εσωτερικής ανάγκης ή κάποιας πρότασης;

Ήταν ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων θα έλεγα. Κυρίως όμως της εσωτερικής μου αναζήτησης και δίψας για εξέλιξη και νέους ορίζοντες στο πεδίο της υποκριτικής και της θεατρικής τέχνης.

 

Οι «περιορισμοί» του COVID-19, έγιναν αιτία να αλλάξετε τα σχέδιά σας και ποια ήταν αυτά;

Οι περιορισμοί του Covid περιόρισαν τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε μεγάλο  βαθμό και ως επακόλουθο βέβαια, επηρέασαν και τα δικά μου σχέδια. Οι οντισιονς σταμάτησαν σε όλα τα επίπεδα (θέατρο-τηλεόραση-κινηματογράφος), το Broadway θα μείνει κλειστό έως το καλοκαίρι του 2021. Όλα αυτά είναι δυσάρεστα για εμάς που ζούμε εδώ και προσπαθούμε στην Αμερικανική βιομηχανία. Ελπίζω να επανέλθουμε σύντομα σε μια κανονικότητα.

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» του θεάματος, ποια ταινία ή σίριαλ θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;

Θα πρότεινα το «Ποτέ την Κυριακή», σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, με την υποψήφια για βραβείο Μελίνα και τον εξαιρετικό Γιώργο Φούντα. Μουσική, βραβευμένη με Όσκαρ από τον τεράστιο Μάνο Χατζιδάκι. Είναι μία από τις διασημότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Αγαπημένη μου φράση, παρά ατάκα, είναι το «και αυτό θα περάσει». Η μεγάλη δύναμη μιας μικρής φράσης! Είναι από μια διδακτική ιστορία που διηγείται στα γραπτά του ένας ποιητής Σούφι, από την Περσία. Αξίζει να την ψάξετε…

Periklis aylogyrosnews3

Periklis aylogyrosnews2

 

 (Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά) 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35