«ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα» - Ο Στέλιος Στυλιανού, γράφει: «Ξύπνα Έλληνα από τον λήθαργο που σου έχουν επιβάλει…»

«ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα» - Ο Στέλιος Στυλιανού, γράφει: «Ξύπνα Έλληνα από τον λήθαργο που σου έχουν επιβάλει…»

Ο Σκηνοθέτης & Συγγραφέας Στέλιος Στυλιανού, γράφει στη γραφομηχανή για τον «ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα»…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Από την «ελευθερία» της καθημερινότητας στην «αιχμαλωσία» της ζωής μας, λόγω του COVID -19. Πόσο σας επηρέασε αυτή η αλλαγή; 

Η στέρηση της ελευθερίας του ατόμου απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Οπωσδήποτε ο ιός υπάρχει και είναι μια πιο δυνατή γρίπη που υπήρχαν και υπάρχουν άλλοι τρόποι από τις κυβερνήσεις να τον αντιμετωπίσουν. Τελικά κατάφεραν την σκλαβιά μέσω του φόβου στους ανθρώπους. Ο φόβος όμως είναι η πραγματική αρρώστια που τρελαίνει τον άνθρωπο.

 

Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πως λειτουργήσατε και τι ήταν αυτό που σας έλειψε περισσότερο;

Όπως όλοι μας υπέκυψα κι εγώ στον εκβιασμό και προσπαθώ ακόμα να αντιληφθώ που θα το πάνε οι άρχοντές μας. Ωστόσο μου λείπει η ανεξαρτησία και η ελευθερία μου να κινηθώ όπως εγώ θέλω. Μου λείπουν οι φίλοι και οι επαφές με συνανθρώπους μου και η ζωή που έκανα και με νόμους μου την έκλεψαν.

 

Υπήρχαν στιγμές θυμού ή περισυλλογής;

Οπωσδήποτε υπήρξαν όχι στιγμές θυμού και περισυλλογής, αλλά ώρες και μέρες ιδιαίτερα θυμού για τα όσα μας έχουν επιβάλει και είμαι σίγουρος ότι τα πάντα είναι εκ του πονηρού.

 

Αν σας ζητούσαμε να γράψετε μια ιστορία που βιώσατε μέσα σ’ αυτή την «καραντίνα», ποια θα ήταν αυτή;

Η ιστορία που θα έγραφα θα είναι πολύ λίγα λόγια που αφορούν όλους μας.,, "Όταν άνοιξαν τα κλουβιά της αιχμαλωσίας στα πουλιά, εκείνα επέστρεψαν αμέσως στα κλουβιά τους." Αυτό δεν επιδιώκουν οι άρχοντές μας; Να μας γίνει βίωμα η σκλαβιά που μας έχουν επιβάλει.

 

Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα στέλνατε σ’ όλους εκείνους που οι συνθήκες τους απαγορεύουν να κάνουν πράξη τα «θέλω» τους;

Πολλά είναι τα μηνύματα που θα ήθελα να στείλω. Όμως ποιος άνθρωπος που τον έχουν τρομοκρατήσει και έμαθε να ζει με τον φόβο θα καταλάβει; Ένα μόνο έχω στη σκέψη μου και το λέω καθημερινά στον εαυτό μου. "Ξύπνα Έλληνα από τον λήθαργο που σου έχουν επιβάλει".

 

Αν σας ζητούσαμε να βάζατε έναν τίτλο στη χρονιά που έφυγε, ποιος θα ήταν αυτός;

Ένας και μόνο τίτλος. Ο μαύρος χρόνος της σκλαβιάς και της τρομοκρατίας.

 

Οι τέχνες, έπεσαν «θύμα» αυτής της καραντίνας ή πιστεύετε πως μέσα από αυτή θα βγουν πιο δυνατές;

Οι τέχνες και τα γράμματα έχουν δολοφονηθεί.  Λαέ μη διαβάζεις. Μην βλέπεις θέατρο. Να βλέπεις τηλεόραση τα μηνύματα των ειδικών κι όλων των ξεπουλημένων εντολοδόχων των ξένων. Τώρα για τις τέχνες και τα γράμματα υπάρχει το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... Λαέ κοιμήσου κι εμείς οι δυνάστες σου δουλεύουμε για σένα. Είναι πλέον σλόγκαν εδώ και πολλά χρόνια οι φράση πολιτικών και δημοσιογράφων, "...Για το δημόσιο συμφέρον..." Ποτέ όμως δεν μας εξήγησαν τι εννοούν με αυτό. Ποιον ρωτήσανε τι είναι το δημόσιο συμφέρον; Αυτοί ξέρουν αλλά εμείς δεν ξέρουμε.

 

Τι ήταν για εσάς το 1821, τι κοινά θα μπορούσε να είχε με το 2021 και πως φαντάζεστε την επόμενη μέρα;

Το 1821 για εμένα, για κάθε Έλληνα αλλά και για όλο τον κόσμο είναι μια σημαντική χρονολογία. Είναι η επανάσταση ενός λαού για την ελευθερία του κι άλλα πολλά που θα μπορούσε ο κάθε πατριώτης να αναφέρει. Είναι χρονολογία μνήμης και περισυλλογής για την κάθε πατρίδα και το κάθε έθνος. Καμιά σχέση με το 2021. Καμιά μνεία για ηρωισμούς κι ελευθερία. Αντίθετα μνεία για ευδαιμονισμό από ανθρώπους άσχετους κι απάτριδες που προσβάλλουν τις επετείους ενός Έθνους και μας προτρέπουν να ξεχάσουμε εκείνη την ηρωική επέτειοι και την ιστορία μας. Εύχομαι κι ελπίζω να αντιληφθούμε τους ανίερους στόχους της παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης που μας προτείνουν διά πυρός και σιδήρου. Θα πρέπει να ντρέπονται. Γνωρίζουν τι είναι η λέξη ντροπή; "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη". Για να θυμηθούμε εκείνη την φράση του Καλογήρου. Κι εγώ τελειώνω: Δεν μπορείτε να μας αφαιρέσετε τα ιερά και τα όσιά μας ανθρωπάκια πληρωμένοι υπηρέτες της Νέας Τάξης. Ο Ελληνικός Λαός έχει κάτι που εσείς δεν έχετε. Εμείς έχουμε ψυχή, μνήμη, φιλότιμό, κι ανθρωπιά κάτι που λείπει από τους άρχοντές εξουσιαστές και δυνάστες μας.

 

Παύλος Ανδριάς by aylogyrosnews 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35