«ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα» - Αναστασία Κορινθίου, γράφει: «Να ταξιδεύεις με βιβλία και μουσικές!»

«ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα» - Αναστασία Κορινθίου, γράφει: «Να ταξιδεύεις με βιβλία και μουσικές!»

Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, γράφει στη γραφομηχανή για τον «ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα»…

korinthiou

Από την «ελευθερία» της καθημερινότητας στην «αιχμαλωσία» της ζωής μας, λόγω του COVID -19. Πόσο σας επηρέασε αυτή η αλλαγή;  

Είμαι ένας άνθρωπος που για να δημιουργήσω έχω ανάγκη να ανασαίνω ελεύθερα χωρίς φόβο, να νιώθω ερωτευμένη και αισιόδοξη! Η αιχμαλωσία αυτή που ζούμε για μένα μεταφράζεται σε ένα ύπουλο γκρίζο χρώμα που έχει εισβάλει στο... μέσα μου. Προσπαθώ να κάνω θετικές σκέψεις μα... όλο και περισσότερο δυσκολεύομαι, γιατί νιώθω πως αυτές οι... αλλαγές στην ζωή μας ήρθαν για να μείνουν!

 

Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πως λειτουργήσατε και τι ήταν αυτό που σας έλειψε περισσότερο;

Γέμισα με χρώμα το σπίτι μου! Προσπάθησα να καθιερώσω μικρές νέες συνήθειες, όπως το να μαγειρεύω για τα παιδιά μου ξεχωριστά «πιάτα» και να τα παρουσιάζω σαν να είμαστε σε... εστιατόριο! Να πίνω καφέ στο μπαλκόνι που το γέμισα λουλούδια, να ζωγραφίζω και να κάνω γυμναστική! Μου λείπει όμως τρελά το χαμόγελο των ανθρώπων στον δρόμο, οι αγκαλιές και τα φιλιά, ο ήχος που κάνουν τα ποτήρια σαν τσουγκρίζουν, το φλερτ, η χαρά μιας εκδρομής, να οδηγώ νύχτα με φουλ μουσική γιατί... έτσι!

 

Υπήρχαν στιγμές θυμού ή περισυλλογής;

Ναι υπάρχουν... Κυρίως θυμός για την ζωή μας που δεν μας ανήκει πια, για τις στιγμές που χάνονται, για τον χρόνο που δεν συγχωρεί. Η υγεία μας είναι κάτι πολύ σοβαρό, το ίδιο όμως ΚΑΙ η ψυχική μας και  η οικονομική μας υγεία!

 

Αν σας ζητούσαμε να γράψετε μια ιστορία που βιώσατε μέσα σ’ αυτή την «καραντίνα», ποια θα ήταν αυτή;

Οι αγέννητοι έρωτες!

 

Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα στέλνατε σ’ όλους εκείνους που οι συνθήκες τους απαγορεύουν να κάνουν πράξη τα «θέλω» τους;

Να μη σταματήσουν να ονειρεύονται, να χαμογελούν και να ελπίζουν. Να φορούν κραγιόν κάτω από τις μάσκες και χαμόγελα! Να μη γυρνάς με πιτζάμες και φόρμες όλη μέρα. Να ταξιδεύεις με βιβλία και μουσικές! Να σε αγαπάς και να σου κάνεις αγκαλιές!

 

Αν σας ζητούσαμε να βάζατε έναν τίτλο στη χρονιά που έφυγε, ποιος θα ήταν αυτός;

Άχρονος χρόνος.

 

Οι τέχνες και τα γράμματα, έπεσαν «θύμα» αυτής της καραντίνας ή πιστεύετε πως μέσα από αυτή θα βγουν πιο δυνατές; Πιστεύω πως θα είναι οι μεγάλοι νικητές!

Όλοι καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι το χειροκρότημα σε μια πρεμιέρα. Το στρίμωγμα σε μία συναυλία, οι βιβλιοπαρουσιάσεις, ο χορός σε μια μουσική σκηνή!!!

 

Τι ήταν για εσάς το 1821, τι κοινά θα μπορούσε να είχε με το 2021 και πως φαντάζεστε την επόμενη μέρα;

Μμμ μία λέξη ΕΞΟΔΟΣ!!Η μεγάλη ηρωική μας έξοδος στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Παύλος Ανδριάς by aylogyrosnews



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35