Ελευθερία Μεταξά: «Η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται στα απλά, καθημερινά πράγματα…»

Ελευθερία Μεταξά: «Η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται στα απλά, καθημερινά πράγματα…»

ΜΕΤΑΞΑ

 

«Γράψτε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, στείλτε μια ευχή…»,  ήταν η επιθυμία μας και η συγγραφέας Ελευθερία Μεταξά, ανταποκρίθηκε σ’ αυτό μας το κάλεσμα…

 

Τι θα γράφατε σε μια «χριστουγεννιάτικη κάρτα» και σε ποιόν θα την στέλνατε;

Θα έστελνα χριστουγεννιάτικη κάρτα στο 2021. Θα του έγραφα: «Σ’ ευχαριστώ για ό,τι όμορφο έφερες στη ζωή μου! Να πας στο καλό!» (Εννοείται ότι δεν θα κάνω καμία αναφορά στα άσχημα -που για όλους μας ήταν πολλάαααα- γιατί ακόμα μένουν μερικές μέρες μέχρι να μας αποχαιρετήσει το 2021 και όσο να πεις… σκιάζομαι! Δεν ρισκάρω με τίποτε να θυμώσει ο γερο- χρόνος και τελευταία στιγμή να μας γονατίσει εντελώς!) Θα βάλω και υστερόγραφο: «Σε παρακαλώ, αγαπητό μου 2021, πες στο 2022 -τώρα που θα συναντηθείτε για την αλλαγή φρουράς- να μας φερθεί καλά, γιατί πολύ ταλαιπωρηθήκαμε φέτος. Προς Θεού, όχι από εσένα! Από τις περιστάσεις…»

 

Πως σκέφτεστε να περάσετε τις φετινές γιορτές;

Τις φετινές γιορτές θα τις περάσω στο σπίτι, με την καλύτερη παρέα: τον άντρα μου και τον γιο μου. Προβλέπεται ξεκούραση, καναπές, αγκαλιές, ταινίες (κατά προτίμηση αστυνομικές, βεβαίως!) και βόλτες. Έχουμε κανονίσει να δούμε και φίλους που μας έχουν λείψει πολύ, οπότε σίγουρα θα περάσουμε πολύ όμορφα!

 

Τι σας δίδαξε αυτή η χρονιά που φεύγει και πως θα την χαρακτηρίζατε με μια λέξη;

Η χρονιά που φεύγει μου επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά αυτό που ανέκαθεν πίστευα, ότι η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται στα απλά, καθημερινά πράγματα (σε ένα χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό βλέμμα), που είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο. Αν έχουμε αυτά και την υγεία μας, είμαστε πάμπλουτοι.

 

Τι είναι αυτό που προσδοκάτε να σας φέρει το νέο έτος;

Επιτρέψτε μου η ευχή που θα κάνω για το νέο έτος να μην αφορά μόνο εμένα, αλλά όλους μας. Εύχομαι, λοιπόν, το 2022 να επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές που άφησε πίσω του το 2021 και να μας χαρίσει πλατιά χαμόγελα. Α, και κάτι τελευταίο: να μας επιτρέψει, επιτέλους, να αγκαλιάζουμε ελεύθερα ο ένας τον άλλον! Σε όλους μας έχουν λείψει αυτές οι αγκαλιές!

 

ΜΕΤΑΞΙΑ

Ελευθερία Μεταξά

https://minoas.gr/syggrafeas/metaxa-eleytheria/

https://www.facebook.com/metaxael

 

Για τον aylogyrosnews & τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35