Η Σαρίτα Χαΐμ μάς αποκαλύπτει τα όσα δεν γνωρίζουμε για το βιβλίο της «Happy Hour»

Η Σαρίτα Χαΐμ μάς αποκαλύπτει τα όσα δεν γνωρίζουμε για το βιβλίο της «Happy Hour»

Εμείς διαβάζουμε, γράφουμε την κριτική μας, αλλά και ρωτάμε την «δημιουργό», για να μας αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του έργου της

 χάπι άουαρ βιβλιο

 

ΚΡΙΤΙΚΗ: Ένα αριστουργηματικό ψηφιδωτό χαρακτήρων, ένας μοναδικός «σύμβουλος» αξιοποίησης ευαίσθητων χαρακτήρων, με πάθη και αδυναμίες, θα μπορούσα να σας πω ως αρχή ότι είναι αυτό το δημιούργημα της  Σαρίτα Χαΐμ, και είμαι σίγουρος πως θα το λατρέψετε, μιας και μιλάει στις καρδιές όσων εκ φύσεως γνωρίζουν ότι δεν είναι τέλειοι.

Μην αναζητήσετε ήρωες, πληγωμένους, κατατρεγμένους και αδικημένους χαρακτήρες από κάθε «γωνιά» της ζωή, γιατί θα απογοητευτείτε…

Ένα βιβλίο γεμάτο ζωή για τη ζωή και ελπίδα για όσα μπορούν να συμβούν στον καθένα μας, έρχεται να μας συντροφεύσει στις όμορφες χαλαρές στιγμές της ζωής μας και να μας θυμίσει πως αν δεν ζήσεις, αν δεν πληγωθείς και αν δεν «πιείς» τους χυμούς της ζωής… το παιχνίδι το έχεις χάσει, πριν καν αρχίσει!

Και σε όλα αυτά βέβαια, υπάρχει και ο Βαγγέλης με το μπαρ του…

Δεν έχω όμως καμία πρόθεση να σας κουράσω και γι’ αυτό παραγγείλτε το ποτό σας και απολαύστε τα όσα το κείμενο «ορίζει»   

 Xaim Sarita

Αλλά ας ακούσουμε την ίδια τι έχει να μας πει, γι’ αυτό το νέο συγγραφικό της  δημιούργημα…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Το «Happy Hour» προέκυψε από μια βαθύτερη προσωπική ανάγκη για επικοινωνία. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας έγραφα ένα άλλο βιβλίο, μέχρι που μια βόλτα με... κωδικό με έβγαλε από τον δρόμο μου και μου αποκάλυψε τους ήρωες αυτού του βιβλίου. Οι χαρακτήρες και οι ιστορίες τους μου δόθηκαν με τόση γενναιοδωρία που δεν μπορούσα να αντισταθώ.

Ευρηματικό το παιχνίδι των ονομάτων και των ποτών, με σκηνικό, το μπαράκι του Βαγγέλη. Δώστε μας το «στίγμα» της σκέψη σας…

Το μπαρ του Βαγγέλη, όπως σωστά παρατηρήσατε, είναι ο ζωτικός χώρος της συνεύρεσης και της μυσταγωγικής συνύπαρξης των ηρώων. Εκεί οι χαρακτήρες διασταυρώνονται και μοιράζονται τις ζωές, τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρα που τους κάνουν να ελπίζουν. Το ποτό που συνυπογράφει τον τίτλο είναι μία ακόμη πινελιά της ψυχοσύνθεσης του ήρωα. Συμπληρώνει ως στοιχείο, αν θέλετε, το ψυχογράφημά του.

Πώς έγινε η επιλογή των ηρώων του βιβλίου σας και με ποια κριτήρια πήραν «θέση» μέσα σ’ αυτό, οι προσωπικές τους στιγμές;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι χαρακτήρες του «Happy Hour» είναι ένα ανθρώπινο ψηφιδωτό. Μια σκιαγράφηση της σημερινής κοινωνίας. Οι προκλήσεις, τα αδιέξοδα αλλά και η τρυφερή ματιά σε ζητήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε κάνουν τους ήρωες ζωντανούς και αναγνωρίσιμους. Στόχος μου ως συγγραφέας ήταν ο αναγνώστης να βρει κομμάτια πάνω στα οποία να μπορεί να ταυτιστεί ή να αναγνωρίσει, αναμοχλεύοντας την ίδια στιγμή βαθύτερα συναισθήματα.

Υπάρχει «Happy Hour» στη ζωή των ηρώων της καθημερινότητάς μας ή όλα είναι ένα ουτοπικό μύθευμα;

Είμαι φύσει αισιόδοξη. Μας δόθηκε το δώρο της ζωής και ο μοναδικός σκοπός μας είναι να το απολαύσουμε, εξαντλώντας το με τον καλύτερο τρόπο, τόσο για εμάς όσο και για όλους εκείνους που μοιράζονται το ίδιο θαύμα σε αυτόν τον πλανήτη. Οι δυσκολίες προκύπτουν, για να κάνουμε υπερβάσεις. Καθημερινά καλούμαστε να τις μετουσιώσουμε σε καύσιμο για να προχωρήσουμε βήματα μπροστά.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι θεωρούμε «δεδομένο», συχνά ανατρέπετε… Πιστεύετε ότι είναι απόλυτο αυτό;

Μα δεν πρέπει να φοβόμαστε τις ανατροπές. Έρχονται για να μας υπενθυμίσουν πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για να εξελιχθούμε. Συνήθως οι αλλαγές οδηγούν σε απαραίτητες ανακατατάξεις που τις περισσότερες φορές είναι για καλό. Θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή μας αν δεν άλλαζε τίποτα.

Τελικά, μέσα σε μια σχέση τι είναι αυτό που υπερτερεί και ποιο εκείνο που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα;

Δεν ξέρω αν μπορώ να σας απαντήσω σε μια τόσο φιλοσοφική ερώτηση. Συνήθως οι άνθρωποι εθελοτυφλούμε σε θέματα προσωπικά, είτε για λόγους προστασίας, είτε γιατί δεν έχουμε μάθει να κάνουμε βαθιά ενδοσκόπηση. Εκείνοι που γνωρίζουν και αγαπούν τον εαυτό τους σπάνια θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους. Οι φόβοι και οι ανασφάλειες είναι μάλλον υπαίτιοι για τις ρήξεις στην επικοινωνία.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους αναγνώστες, για να διαβάσουν αυτό σας το πόνημα;

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στους αναγνώστες είναι ότι όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις ίδιες προκλήσεις, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, την ηλικία και την οικονομική κατάσταση. Η ζωή, ωστόσο, όταν τη μοιράζεσαι, γίνεται λιγότερο κακοτράχαλη και αφάνταστα πιο όμορφη.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Παύλος Ανδριάς, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35