Ο Δημήτρης Σίμος μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο του βιβλίο «Πάρε ανάσα»

Ο Δημήτρης Σίμος μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο του βιβλίο «Πάρε ανάσα»

Εμείς διαβάζουμε, γράφουμε την κριτική μας, αλλά και ρωτάμε τον «δημιουργό», για να μας αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του έργου του…

s3.gy.digital metaixmio uploads asset data 25544 978 618 03 3563 7 2

 

ΚΡΙΤΙΚΗ: Ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα βιβλίο που δύσκολα μπορείς να το αποχωριστείς, όταν ήδη έχεις νιώσει το υγρό στοιχείο του φόβου να μουσκεύει το κορμί σου.

Ο Δημήτρης Σίμος μέσα από αυτό του το πόνημα, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με την πλοκή και το ψυχογράφημα των ηρώων του, μέσα σ’ ένα σκηνικό γεμάτο μυστήριο και απρόσμενες εναλλαγές.

Με το παρελθόν να επιστρέφει, ενοχοποιώντας κάθε σκέψη και πιθανή υποψία για το ποιος κινεί τα «νήματα» σ’ αυτή την ιστορία, πετυχαίνει το απόλυτο… που δεν είναι άλλο από την «φυλάκιση» του νου κάθε αναγνώστη που ηθελημένα ακολουθεί τη σκιά των υποψήφιων δολοφόνων.

«Πάρε ανάσα» και βυθίσου στις σελίδες αυτού του πραγματικά αξιόλογου από κάθε άποψη βιβλίου.

 

s3.gy.digital metaixmio uploads asset data 14735 4771 1

 

Αλλά ας ακούσουμε τον ίδιο τι έχει να μας πει, γι’ αυτό το συγγραφικό του δημιούργημα…   

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Η εικόνα των μυδοκαλλιεργειών στη Χαλάστρα, η οπτική μέσα από τις καλύβες των ψαράδων στο δέλτα του Αξιού, ένας υπέροχος και ατμοσφαιρικός τόπος.

Η φοβία πως κάθε απόλαυση συνοδεύεται από μια τιμωρία πιστεύετε ότι ισχύει στη ζωή μας ή είναι ένα μέσο αποενοχοποίησης; 

Θα έλεγα πως είναι ένα μέσο αποενοχοποίησης, αλλά σίγουρα μερικές φορές το κάρμα έρχεται με εχθρικές διαθέσεις.

Πόσο βοηθάει η συχνή εναλλαγή «φως–σκοτάδι» και αντίστροφα στη ροή της υπόθεσης του βιβλίου σας;

Δίνει την κινηματογραφική χροιά που αποζητώ να έχουν τα έργα μου, την εικόνα, τη σκηνογραφία, την οπτικοποίηση.

Το «Πάρε ανάσα» εκτός από ελκυστικός τίτλος λειτουργεί και ως μέσο αποσυμπίεσης συναισθημάτων των ηρώων ή είναι η μαγική έκφραση λύτρωσης;

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση καθώς αποτελεί και τα δύο, ο τίτλος είναι μια έκφανση πολλών πραγμάτων που καταλήγουν στην απελευθέρωση.

Οι συχνές εναλλαγές των προσώπων με την αφηγηματική ροή που τα συνοδεύει δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση πως κάθε πρόταση κρύβει και κάποιο μυστικό. Αυτό ήταν κάτι που το θελήσατε ή αποτελεί ένα στοχευμένο μέσο εκδήλωσης μυστηρίου και αγωνίας;  

Είναι ο τρόπος γραφής που επιλέγω για αυτό το είδος, το ψυχολογικό θρίλερ. Κάθε κεφάλαιο, κάθε σελίδα πρέπει από μόνη της να στέκεται αυτόνομα, να μπορεί να προκαλεί ένταση. Οι αλλαγές χαρακτήρων εξυπηρετούν τη δημιουργία έντασης μέσω διαφορετικών μέσων και πράξεων.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους αναγνώστες, για να διαβάσουν αυτό σας το πόνημα;

To ερώτημα που ήταν και η αφορμή για να γράψω το βιβλίο: Τι θα ήσουν ικανός να κάνεις για να ξαναζήσεις μια στιγμή του παρελθόντος σου.

Παύλος Ανδριάς, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35