«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Με βάρκα την Ελλάδα»

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Με βάρκα την Ελλάδα»

Tο Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, η εκπομπή φιλοξενεί ένα γλέντι με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, που μας ταξιδεύουν από τον Πόντο στην Πελοπόννησο και από τη Μακεδονία στις Κυκλάδες.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται δύο εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές, τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, οι οποίοι εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την ποντιακή μουσική παράδοσή μας, τη γνήσια ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου τραγουδιού Κατερίνα Τσιρίδου και τον δυναμικό εκπρόσωπο του νησιώτικου τραγουδιού  Ματθαίο Γιαννούλη μαζί με την αγαπημένη τραγουδίστρια Μαρία Νομικού.

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη, με δοξάρι και φωνή, παίζουν και τραγουδούν ό,τι τους αγγίζει, ποντιακά ομάλ και τικ, αλλά και λαϊκά, όπως το «Μέσα στην αγκαλιά σου» ή το «Φωτιά χιονίζει ο ουρανός». Η Κατερίνα Τσιρίδου, με τον αυθεντικό της τρόπο, πλησιάζει τον «Αμάραντο» και συναντά τη «Μαρίτσα τη Σμυρνιά» επιμένοντας πως «Ο μήνας έχει εννιά». Ο Ματθαίος Γιαννούλης και η Μαρία Νομικού χαρίζουν κέφι μ’ ένα νησιώτικο ξεφάντωμα με μπάλους, συρτούς και πηδηχτούς.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, αναλύει τα τραγούδια δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες για τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης.

Στην παρέα της εκπομπής, έρχονται, ακόμη, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών Αναστασία Δημητριάδου-Βενετσάνου, η ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος Άννα Αδριανού, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος και δραματουργός Δημήτρης Καρατζιάς, η νομικός, ηθοποιός και συγγραφέας Κική Μαυρίδου, οι ηθοποιοί Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Ούστα και Άντρια Ράπτη.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35