«Οι Βιβλιοναύτες 1: Πως να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου» του Θοδωρή Τσεκούρα… στην προθήκη της αυλής μας

«Οι Βιβλιοναύτες 1: Πως να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου» του Θοδωρή Τσεκούρα… στην προθήκη της αυλής μας

Μια φανταστική ιστορία που ξεχειλίζει από αγάπη για τα βιβλία, τα ζώα αλλά και το διάστημα είναι το πρωτότυπο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, γεμάτο δράση και χιούμορ, του Θοδωρή Τσεκούρα, σε διαστημική εικονογράφηση της Λέλας  Στρούτση, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών.

Είναι η τελευταία μέρα των διακοπών αλλά ο Ωρίωνας βρίσκεται τρεις μήνες κλεισμένος στο σπίτι. Η μητέρα του προσπαθεί να τον κάνει να βγει λίγο έξω αλλά τίποτα δεν είναι αρκετό να τον πείσει. Δεν έχει βγει καθόλου έξω. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Του λείπει ο μπαμπάς του.

Μέχρι που μικρά εξωγήινα πλάσματα κι ένα παράξενο ρομπότ θα τρυπώσουν στο δωμάτιό του κι θα απαγάγουν τον σκύλο του, τον Γουφ. Ο Ωρίωνας, αποφασισμένος να σώσει τον αγαπημένο του φίλο, θα κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ηλιακό σύστημα του Σείριου και θα τα βάλει με έναν ολόκληρο διαπλανητικό στρατό.  

Όλα αυτά, από το δωμάτιό του,  χρησιμοποιώντας τη διαβιβλιακή τεχνολογία του Mark 51, ίσως του πιο αδέξιου ρομπότ στον γαλαξία, που εξαιτίας ενός λάθους του, ταξιδεύουν μέσα σε γνωστά βιβλία, έρχονται αντιμέτωποι με τέρατα, συμμαχούν με ήρωες του παρελθόντος και προσπαθούν να σώσουν όχι μόνο τον Γουφ, αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη που δέχεται επίθεση.

Ένα νεανικό μυθιστόρημα που θα ταξιδέψει τους αναγνώστες από τη Γη στο διάστημα και πάλι πίσω.  Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και την οικογένεια που θα συγκινήσει.

 

ωωωβιβλιοναυτες

 

Ξεφυλλίσετέ εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/10/13.120-BIBLIONAYTES-1o-Kef.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/paidiki-neaniki-logotexnia/pos-na-taksidepseis-sto-diastima-xoris-na-bgeis-apo-to-spiti-sou/

 

ωωωσυγγβιβλιο

Ο Θοδωρής Τσεκούρας γράφει ιστορίες. Ενίοτε ως διαφημιστής και ενίοτε ως συγγραφέας. Ως διαφημιστής έχει γράψει για έναν αριθμολόγο που έλεγε «Τυχαίο; Δε νομίζω», για έναν μπαμπά που έλεγε «Στη μάνα σου το ’πες;», για ένα αγοράκι που έλεγε «κροφίλ», για μια κυρία που τα έβρισκε «όλα ελληνικά πχια» και άλλα. Ως συγγραφέας έχει γράψει για ένα αγόρι που είχε φύλλα αντί για μαλλιά, για ένα κορίτσι που περπατούσε στο ταβάνι, για ένα αγόρι που υπνώτιζε χρυσόψαρα, για έναν νεαρό που κυνηγούσε ένα αγριότρενο, για μια γιαγιά που είχε όλα τα είδη ζώων στην αυλή της, και άλλες πολλές ιστορίες. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα πολωνικά.

 

ωωωεικοβιβλιο

Η Λέλα Στρούτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μάρκετινγκ σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο Aston της Μεγάλης Βρετανίας. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, φωτογραφίας και εικονογράφησης παιδικών βιβλίων.

Εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο "Ένας γρίφος για τον Οκτάβιο Παζλ": Η μία και μοναδική Μαύρη Θρούμπα" (εκδ. Κέδρος).

Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Αθήνα, καθώς και στη Biennale εικονογράφων στη Μπρατισλάβα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35