«Οι φύλακες του σιταριού» Φίλιππου Μανδηλαρά… στην προθήκη της αυλής μας

«Οι φύλακες του σιταριού» Φίλιππου Μανδηλαρά… στην προθήκη της αυλής μας

Μετά από «ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ», «Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας;» και «Ο κόσμος άνω κάτω» μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά, «Οι φύλακες του σιταριού» της σειράς «Οι 12 θεοί ντετέκτιβ» από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και σε εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια.

Όταν ο Τριπτόλεμος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει εκείνη την άνοιξη το πολύτιμο σιτάρι που του έχει αναθέσει να φυλάει αιώνες τώρα η θεά Δήμητρα, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.

Στην τέταρτη υπόθεσή τους, οι μικροί θεοί θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε απέραντους σιτοβολώνες, αλλά και σε εργαστήρια εταιρειών που παράγουν χημικά λιπάσματα και βελτιωτικά, ώστε να καταλάβουν τι συνέβη στο πολύτιμο σιτάρι του Τριπτόλεμου.

Κι όταν το ανακαλύψουν, θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου ώστε να το αναγεννήσουν!

Ένα βιβλίο που εκτός από τη δράση και μυστήριο, περιέχει κι ένα δυνατό μήνυμα για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, τη χρήση λιπασμάτων στις καλλιέργειες  και τις καταστροφικές συνέπειες τους στο περιβάλλον.

 

οι φυλ

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/12/13.008-OI-FYLAKES-TOY-SITARIOY-1o-Kef.pdf

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/paidiki-neaniki-logotexnia/oi-filakes-tou-sitariou/

Δείτε όλη τη σειρά εδώ:

https://www.epbooks.gr/sylloges/oi-12-theoi-ntetektiv/

 

sioankap

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

εικ

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Σκίτσο, Εικονογράφηση και Γελοιογραφία στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει προταθεί για βραβεία, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, έχει διοργανώσει εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά και έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά βιβλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κεφαλονιά.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35