«Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη… στην προθήκη της αυλής μας

«Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη… στην προθήκη της αυλής μας

Έπειτα από το σαγηνευτικό μυθιστόρημα «Με κλειδί» που σύστησε πέρσι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιστρέφει με το επόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα «Στον 5ο όροφο της Νομικής» από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Μια ιστορία γεμάτη σασπένς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, τον ήρωα που παρομοιάζεται από τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο με τον Ηρακλή Πουαρό. Η γαλλική έκδοση του βιβλίου έχει αποσπάσει το βραβείο της Academie du Var.

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδο­ξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

5

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

https://minoas.gr/HR/35377_HR.jpg

Αποκτήστε το:

https://minoas.gr/product/ston-5o-orofo-tis-nomikis/

H νέα φωνή του σύγχρονου whodunitσε ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα…

μαρκογιαννάκης

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association.

Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή του στα γαλλικά.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35