Βιβλία για παιδιά, που ξεχώρισαν… για πολλούς λόγους

Βιβλία για παιδιά, που ξεχώρισαν… για πολλούς λόγους

Καλοκαιράκι, διακοπές, ξεκούραση, χαλάρωση… Συνήθως οι περισσότεροι συντροφιά με όλα αυτά έχουν και το μαγικό ταξίδι της ανάγνωσης…

Στο γραφείο της Κάλλης είχαμε πολλές αφίξεις παιδικών βιβλίων φέτος, πέρσι… Είναι μερικά όμως βιβλία που ανεξάρτητα με την χρονική περίοδο, πρέπει να υπάρχουν σε μια βιβλιοθήκη και πολλούς, αλλά και συγκεκριμένους λόγους!!! Έτσι σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μερικά από αυτά…

 

 

«Ο άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας» της Μανταλένας – Μαρίας Διαμαντή, από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, για παιδιά από 9 έως 99

Ένα εκπληκτικό βιβλίο που αναφέρετε σε συνταρακτικά γεγονότα των τελευταίων 110 χρόνων που καθόρισαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Περιέχει και φωτογραφικό υλικό!

Η συγγραφέας-δημοσιογράφος καταφέρνει μέσα από τους διαλόγους και την παραστατική και απλή αφήγηση της, να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αλλά και του μεγάλου αναγνώστη!

Μέσα από τα μάτια δυο παιδιών του εντεκάχρονου Άγγελου και της οχτάχρονης αδερφής του Θεανώς, η συγγραφέας μας μιλά για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο… 

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

 

«Αυτός είναι ο κόσμος μας - Από την Αλάσκα μέχρι τον Αμαζόνιο, γνώρισε 20 παιδιά σαν κι εσένα» της Τρέισι Τέρνερ, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά από 6 ετών

Είκοσι παιδιά από όλο τον κόσμο μας ταξιδεύουν σε διαφορετικούς τρόπους ζωής, γνωρίζοντας τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, την ενδυμασία, τη χλωρίδα & πανίδα, τις πολιτισμικές παραδόσεις, τα γεωγραφικά περιβάλλοντα, τις κλιματικές συνθήκες… μ’ ένα και πολύ σημαντικό μήνυμα: «είμαστε πιο ίδιοι από όσο διαφορετικοί»

Ένα βιβλίο για προγράμματα διαπολιτισμικότητας, δικαιωμάτων των παιδιών, διαφορετικότητας και για τον πλανήτη γη.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

29.7 ο ατλαντας

 

«Ο άτλαντας των ανακαλύψεων» του Τσιάγκο Τζε Μοραΐς από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, για παιδιά από 7 ετών

Αυτό το βιβλίο σε καλεί να εξερευνήσεις δώδεκα καταπληκτικούς κόσμους γεμάτους ανακαλύψεις, από την ιατρική και τον αθλητισμό, μέχρι το φαγητό και το διάστημα…

Μέσα από τα 12 κεφάλαια θα ανακαλύψεις κάποια από τα εκπληκτικότερα επιτεύγματα καθώς και τους ανθρώπους που τα κατάφεραν. Θα ταξιδέψεις από τους ανθρώπους του Νεάτερνταλ μέχρι και τα ρομπότ που προσγειώνονται στον Άρη, μέσω ενός πολύ μεγάλου καρχαρία!

Ένας οδηγός στους υπέροχους κόσμους των ανακαλύψεων, της τεχνολογίας, της τροφής, του πλανήτη γη, της ιατρικής, της τέχνης, του αθλητισμού, του διαστήματος, του αόρατου κόσμου, των κτιρίων, των ωκεανών, των ιδεών, του παρελθόντος.

Σύντομα κείμενα πλαισιωμένα με εικόνες, ξεχωριστές πληροφορίες δοσμένες με χιούμορ, συνθέτουν αυτό το εκπληκτικό βιβλίο!!!

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

29.7 ενας κοσμος

 

«Ένας κόσμος γεμάτος… τρομακτικές ιστορίες, 50 ιστορίες από όλο τον κόσμο» της Άντζελας Μακάλιστερ, από τις Εκδόσεις Μίνωας, για παιδιά από 5 ετών

Για τους λάτρεις του τρομακτικού, της περιπέτειας και της φαντασίας το βιβλίο αυτό είναι το καταλληλότερο.

Πενήντα μικρές ιστορίες-παραμύθια από όλο τον κόσμο χωρισμένο σε ενότητες, κατάλληλα γραμμένες για να διαβαστούν από ένα πεντάχρονο και πάνω.

Στην ενότητα στο δάσος συναντάς τα γνωστά μας παραμύθια «Η κοκκινοσκουφίτσα» και τον «Χάνσελ και την Γκρέτελ» ιστορίες από την Γερμανία και άλλες 3 ιστορίες. Οι επόμενες ενότητες αφορούν ιστορίες κάτω από το νερό (5 ιστορίες), τα στοιχειωμένα μέρη (6 ιστορίες), άγνωστοι επισκέπτες (6 ιστορίες), στο αγρόκτημα και στο χωράφι (5 ιστορίες), το σπίτι των πνευμάτων (4 ιστορίες), στο νεκροταφείο (5 ιστορίες), πάνω στον ωκεανό, κάτω από τη θάλασσα (5 ιστορίες), παγωμένοι τόποι (3 ιστορίες), στην αίθουσα του κάστρου (3 ιστορίες) και  σε ορεινό μονοπάτι (3 ιστορίες).

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος οι τίτλοι:

 

29.7 αστροσκονη

 

«Η αστρόσκονη που μας δημιούργησε-Μια οπτική εξερεύνηση της χημείας: Άτομα- Στοιχεία- Σύμπαν», του Colin Stuart, για παιδιά από 9 ετών

Ένα εντυπωσιακό βιβλίο γνώσεων με υψηλή αισθητική που θα μυήσει στο θαυμαστό κόσμο της Χημείας ακόμα και όσους δυσκολεύονται να την κατανοήσουν στο σχολείο!

Ο σουρεαλιστικός κόσμος της χημεία με ένα πρωτότυπο και προσιτό τρόπο, ξεκινώντας από τις πρώτες ανακαλύψεις αλλά και εφευρέσεις που στηρίζονται στην επιστήμη της. Η εικονογράφηση του βιβλίου βοηθά τον μικρό αναγνώστη να οπτικοποιήσει τα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα, να συνειδητοποιήσει τη χρήση τους και να τον βοηθήσει να εξερευνήσει κάθε χημική σύνθεση του Σύμπαντος!

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

29.7 ανταρκτικη

 

«ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ - Μια θαυμαστή ήπειρος» του Mario Cuesta Hernando, για παιδιά από 6 ετών

Επιβιβάσου σε αυτό το βιβλίο και ταξίδεψε στον Νότιο Πόλο για ν’ ανακαλύψεις τα φυσικά του θαύματα, αλλά και για να γνωρίσεις τη δουλειά των επιστημόνων, τη ζωή στους ερευνητικούς σταθμούς, την ιστορία των πρώτων εξερευνητών και το πνεύμα της Συνθήκης της Ανταρκτικής. Το μοναδικό βιβλίο που μιλάει για αυτή!

Πρόκειται για ένα βιβλίο ντοκουμέντο για μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες, καθώς ο συγγραφέας – δημοσιογράφος – σεναριογράφος που το έγραψε, ταξίδεψε μέχρι εκεί με σκάφος του Ισπανικού Ναυτικού, βιντεοσκοπώντας όλα τα στάδια της αποστολής του και κρατώντας σημειώσεις δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μήνυμα από έναν άλλο πλανήτη» και αυτό το βιβλίο.

Ένα βιβλίο για το περιβάλλον, την ιστορία, τις γνώσεις και την περιπέτεια που θα εμπνεύσει τα παιδιά να συμμετάσχουν στην προστασία του πλανήτη μας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

29.7 αστοφυσικη

 

«Αστροφυσική για βιαστικούς νέους» του Neil deGrasse Tyson για παιδιά από 10 ετών

Ανακαλύψτε το μπεστ σέλερ βιβλίο του σπουδαίου Αμερικανού αστροφυσικού και συγγραφέα, ο οποίος καταφέρνει μέσα από τα κείμενά του να μας μιλήσει για το σύμπαν στα μέτρα μας, με χιούμορ, επιδεξιότητα και σαφήνεια.

Η αστροφυσική σε αυτό το βιβλίο γίνεται παιχνίδι στα μάτια των παιδιών, χάρη στο εκπληκτικό χιούμορ του συγγραφέα και τις πολλές εικόνες, σχέδια, επεξηγηματικούς πίνακες, ειδικά για παιδιά και εφήβους.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συναρπαστική εισαγωγή στο σύμπαν και στις βασικές της επιστημονικής έρευνας, που θα κάνει τους νέους να λατρέψουν την επιστήμη της αστροφυσικής.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

29.7 θελεις

 

«Θέλεις να μιλήσουμε για τη συναίνεση; - Επιλογές ως το άπειρο» του εξειδικευμένου επιστήμονα-σύμβουλου σεξουαλικών και διαπροσωπικών σχέσεων Justin Hancock, για εφήβους 14+

Ένας οδηγός για εφήβους και γονείς που προσεγγίζει θέματα που μας δυσκολεύουν, με τρόπο ειλικρινή, απλό και τεκμηριωμένο.

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στο δικαίωμα επιλογής του καθενός μας, τόσο σε θέματα μικρότερης σημασίας, όπως στο να επιλέξουμε μια ταινία, όσο και σε άλλα σημαντικότερα, όπως είναι οι σχέσεις, το σεξ και τα προβλήματα που συχνά συνεπάγονται και το τι σημαίνει να συναινείς και πόσες άπειρες επιλογές έχει ο καθένας μας στη ζωή του.

Μέσα από παραδείγματα και συμβουλές ο συγγραφέας βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει πως η συναίνεσή μας αφορά όλους και πως αποτελεί προϋπόθεση για να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Ένα μοντέρνο και ειλικρινές βιβλίο-οδηγός για τις σχέσεις, τον σεβασμό και την αυτοεκτίμηση, γραμμένο με προσιτό και χιουμοριστικό ύφος και μοντέρνα εικονογράφηση και θα κερδίσει και τους πιο διατακτικούς αναγνώστες.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Αν κάποιο από αυτά σας συγκίνησε, σας τράβηξε το ενδιαφέρον δεν έχετε παρά να το αποκτήσετε!!!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Καλλιόπη Γραμμένου

, , , , , , , , , , , , ,


Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35