«Το παιδί του Άουσβιτς»… στο γραφείο του Παύλου

«Το παιδί του Άουσβιτς»… στο γραφείο του Παύλου

«Μια σπαραχτική ιστορία επιβίωσης, όπου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτώνται από την παραμικρή λεπτομέρεια και η ελπίδα και η αγάπη επιζούν ακόμα και στο πιο ζοφερό περιβάλλον…», είναι τα όσα διαβάζει κάποιος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, πριν αποφασίσει να ξεφυλλίσει τις σελίδες του και βυθιστεί στην υπέροχη γραφή της Λίλι Γκράχαμ.

Σεβόμενη την ιστορία και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, με μια μεστή και σωστά δομημένη γραφή γεμάτη αλήθειες και συναισθήματα, η συγγραφέας μας μεταφέρει στο χώρο δράσης… ώστε να αισθανθούμε την ανάσα των ηρώων της και να αφουγκραστούμε τις σκέψεις που κυκλοφορούσαν στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού τους.

Η υπερβολή απουσιάζει από το κείμενο, όπως και η «ωραιοποίηση» αν θέλετε κάποιων καταστάσεων, σε αντίθεση με την άριστη καταγραφή του πάθους του ανθρώπου για ελευθερία.

Ανθρώπινες δυνάμεις συγκρούονται, μύθοι καταρρίπτονται και εκεί που θεωρείς πως όλα τελειώνουν, έρχεται η ελπίδα να ανατρέψει τις ισορροπίες και να δώσει δύναμη στη «θέληση» να νικήσει το σκοτεινό παρελθόν, το φόβο και την υποταγή.

Ένα βιβλίο γεμάτο πάθος για τη ζωή, βγαλμένο από έναν χώρο… που δύσκολα μπορούσε κάποιος να ελπίζει πως θα σωθεί…    

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20273-to-paidi-tou-aousvits-tis-lili-graxam-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35