«Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»… στο γραφείο της Κάλλης

«Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα»… στο γραφείο της Κάλλης

Ενόψει των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, και σε συνέχεια των επιτυχημένων βιβλίων από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Ιστορία», «Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα», από τον βραβευμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και την εικονογράφο Ναταλία Καπατσούλια.

Οι ιστορίες της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους, από τη γέννησή τους μέχρι τα χρόνια της Επανάστασης, δοσμένες με απλά,  κατανοητά στιχάκια με ομοιοκαταληξία, που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με τις ζωές των δύο μεγάλων πρωταγωνιστριών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Μέσα από ένα μικρό κείμενο, τόσες πληροφορίες δοσμένες με απλά λόγια περνούν στον μικρό αναγνώστη όλο το μεγαλείο αυτών των δυο γυναικείων προσωπικοτήτων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η εικονογράφηση θυμίζει πίνακες ζωγραφικής με ελαιογραφία. Έντονα χρώματα τονίζουν και ζωντανεύουν κάθε στιγμιότυπο από τις ζωές των δυο γυναικών.

 Την γέννησή τους, το μεγάλωμά τους, το γάμο τους, την οικογένειά τους, τα συναισθήματα τους, το θάρρος, η τόλμη, η αποφασιστικότητά τους, αποτυπωμένες και αρμονικά προσαρμοσμένες στο κείμενο.

Τοπία εποχής, παραδοσιακές φορεσιές, πλοία εποχής δίνουν τις δικές τους πινελιές στο κείμενο για να το απογειώσουν.

Ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό μικρό αναγνώστη!

Μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως υποστηρικτικό υλικό σε θεματικές και σχολικές γιορτές, κάνοντας ένα ταξίδι με τις δυο πιο σημαντικές πρωταγωνίστριες της εποχής, το ρόλο και τη δράση τους στην τόσο κρίσιμη ιστορική περίοδο.

Ένα βιβλίο ταξίδι… συντροφιά με τις δυο πρωταγωνίστριες της εποχή που αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη σου.

Δες περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και για όλη τη σειρά εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20752-dyo-gynaikes-stin-epanastasi-manto-mavrogenous-laskarina-boumpoulina-tou-filippou-mandilara-stin-prothiki-tis-avlis-mas

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35