«Το χέρι του Θεού»… στο γραφείο του Παύλου

«Το χέρι του Θεού»… στο γραφείο του Παύλου

Ένα ακόμα βιβλίο από την Ελευθερία Μεταξά έρχεται να μας καθηλώσει, με τη συγγραφέα να μας μεταφέρει σ’ έναν άλλο κόσμο, εκεί που η θρησκεία γίνεται «μέσο» εγκλήματος, παρασύροντας στο διάβα της ότι ιερό υπάρχει γύρω της, καθώς γίνεται «όπλο» στα χέρια κάποιων.

Οι συχνές ανατροπές και το πέπλο μυστηρίου που σκεπάζει την υπόθεση, δεν σου επιτρέπουν ως αναγνώστης να κάνεις «διάλλειμα» ή να μεταθέσεις τη μελέτη του βιβλίου σε κάποια άλλη στιγμή, καθώς οι ήρωες έχοντας αποκτήσει από την πένα της συγγραφέως μια αυτόνομη δυναμική. Σ’ αιχμαλωτίζουν και σε «αναγκάζουν» μαζί τους να ξετυλίξεις το κουβάρι της πλοκής.

Οι περιγραφές και οι δυνατές σκηνές είναι στοιχεία που βοηθούν στο να αισθανθούμε τις ανάγκες των ηρώων να εκδηλώσουν όσα «πληγώνουν» ή «σκοτώνουν» το είναι τους, φανερώνοντάς μας την ψυχική και ψυχολογική τους κατάσταση.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει, είναι ο τρόπος που γίνεται η προσέγγιση στα θέματα θρησκείας – θρησκοληψίας και απειλής από τα «θεία», δίχως υπερβολές και σκοταδιστικές τάσεις…

Μόνο το ένστικτο είναι ικανό να σε σώσει από την υπερβολή. Θυμηθείτε το αυτό και πάρετε θέση, όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του βιβλίου.

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20832-to-xeri-tou-theoy-tis-eleftherias-metaksa-stin-prothiki-tis-avlis-mas

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35